Хората на Слави с размазваща декларация срещу ППДБ: Всяко взаимодействие с подобен тумор заразява целия организъм

Акценти

Хората на Слави с размазваща декларация срещу ППДБ: Всяко взаимодействие с подобен тумор заразява целия организъм

146290
на 26.03.2024
Хората на Слави с размазваща декларация срещу ППДБ: Всяко взаимодействие с подобен тумор заразява целия организъм
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Депутатът от ИТН Павела Митова прочете от парламентарната трибуна декларация относно дебатите по отказа на Мария Габриел от премиерския стол.

препоръчано

В текста народната представителка определя ППДБ като "тумор, който зарязява целия организъм" и той не може да функционира.

Ето цялата декларация на хората на Слави:

Днес е интересен ден, не заради темата, която ще дискутираме, а заради това, че тя може да ни научи на неподозирани уроци за коректността в политиката, тежестта на думите ни и най-вече за цикличността на историята. Днешният ден е урок за всички вас и за това колко е важно да помним, че историята често се повтаря и ролите на героите в нея твърде често се сменят. Често, излизайки на тази трибуна ви цитирам различни философи, а още по-често ви напомням, че обикновено Има Такъв Народ се оказваме прави за голяма част от думите и делата си през изминалите няколко години. Днес ще поговорим и за двете. От една страна, ще се фокусираме върху нещата, които ви казахме и с времето историята доказа за истинни, а от друга - ще поговорим за Конфуций. За него, защото нямам претенциите аз да ви науча на нещо, но все пак живея с тази надежда.

Проклятие е да живееш в интересни времена, казва философът. Не съм съгласна, но коя съм аз, за да споря. Факт е, че живеем в такива и от всички нас зависи как ще изглеждат те утре. От нашите думи и нашите действия.

1.     Урок номер 1 на Конфуций: „Когато пътищата ви не съвпадат, не правете общи планове“. Предупредихме ви още преди сформирането на тази мъртвородена сглобка, на база на нашия политически опит, че ППДБ са политически субект, с който диалогът е невъзможен, защото единствената движеща сила за тази формация е неистовото желание за власт и незаслужената убеденост, че по изконно натурално право им се полага всичко. И като казвам всичко… имам предвид ВСИЧКО. Навярно и това е причината Христо Иванов редовно да използва думата „компромис“ в напоителните си слова. Тези хора са неспособни на компромис, партньорство или истински политически диалог, защото искрено вярват, че са стожери на извисен морал, пратеници Свисше, непогрешими пиластри на единствената гледна точка. За съжаление или не, вече всички се убедиха, че всичко това са измамни прокламации, лъжи и патология на откровена политическа невнятност и некомпетентност. На откровена вреда за българското общество. Всяко взаимодействие с подобен тумор, заразява целия организъм и той не може да функционира. Поради тази причина Слави Трифонов беше прав, когато каза, че тези хора никога не трябва да се докосват до власт. Тогава ние бяхме лошите в страшния филм. Сега вече разбирате доводите ни, нали?

 2.     Урок номер 2 на Конфуций: „Не се променят само мъдреците“. В политиката е от изключително значение да държиш на думата си и да си последователен. Днешният ден не е прецедент. Редно е да ви припомня, че подобно решение не се гледа за първи път в тази зала. Идентичен в своята същност бе казусът през август 2021 г., когато тогавашните политически сили, самоотъждествили се за промяна с протестите на хората – ДБ, БСП и формацията на Мая Манолова, публично обявиха, че няма да подкрепят кабинет на ИТН. Имаше издаден Указ на Президента и кандидатът ни за премиер депозира своя отказ да реализира мандата на ИТН. Тогава от Има Такъв Народ бяхме обявявани от сутрин до вечер от потенциалните си партньори, от опонентите си и от цялата медийна среда за аматьори, които разбиват парламентаризма, не зачитат конституционната процедура, погазват правовата държава и нищо не разбират от политика. Защо? Защото на едните отказахме да им дадем всичко, а на другите отнехме удоволствието да вкараме за гласуване кабинет на ИТН и те случайно да го подкрепят!  Нещо, което пък направиха ППДБ преди девет месеца – вкараха кабинет, който мина заради подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Тогава, преди две години, по време на дебата в зала на идентично на сегашното решение, от ИТН заявихме следното:

„След като тези дни говорихте за исторически шанс, сега имате историческия шанс отново да бъдете заедно, така както винаги сте били. Така че престанете да обвинявате нас – ние не сме проблем. Ние сме решение на проблема.“

Днес не сме променили мнението си, за разлика от много други. Днес отново сме на мнение, че волеизлеянието на Мария Габриел е достатъчно и е абсолютно ненужно всички вие да дебатирате това. Но щом искате, ще си получите дебата!

3.     Урок номер 3 на Конфуций: „Мъдрият човек не прави на друг това, което не желае да му бъде сторено на него“. Както вече казах, историята се повтаря и един ден човек може да се окаже в същата ситуация, в която се е намирал преди неговият опонент. Сега може би очаквате от нас да постъпим като вас навремето? И все пак следващият път, когато ни обвинявате в некомпетентност, гледайте да не ни преписвате и да вкарвате идентичен текст на нашия до последната запетая. В противен случай, винаги ще ни давате основание да твърдим, че времето разкрива истината, силата е в истината и ние отново сме били прави. А досега ние винаги сме били прави!

Последният урок за днес на Конфуций е, че „който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва“. За това ще бъда кратка към народните представители от ППДБ, които не спират да се излагат с всяка дума, която произнасят и да свалят, за съжаление, доверието не само на българските граждани от самите себе си, но и доверието в държавата ни на международната сцена. Ще използвам интелектуално извисен цитат на вашия духовен учител господин Денков: ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ!

Уважаеми колеги, много говорихте, много неща казахте, които не само не трябваше да казвате, но и основно откровено лъжехте партньорите си, себе си и българското общество, и затова сега е време да си понесете последствията! Без остатък!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК