Вход
София
Времето в София 7 o C

Хора от рискови групи чакат с часове на опашки за ПСР тест

Хора от рискови групи чакат с часове на опашки за ПСР тест

на 28.10.2020
9019
0
Хора от рискови групи чакат с часове на опашки за ПСР тест
Автор: ПИК
28.10.2020
0
9019

Пациент с трансплантиран бъбрек, диабет и астма чака часове наред на опашка за PCR тест. Кашлицата на художника Димитър Анастасов се изостря, което той отдава на сезона и на това, че обикновено по това време астмата му се задълбочава. Решава да отиде на преглед, предава Би Ти Ви.

„Личният лекар ми каза, че трябва да си направя първо ПСР тест. Попитах го има ли направление за тестовете. Каза ми, че трябва да си го платя и да отида в частна лаборатория. Пред едната лаборатория имаше 50-60 човека по едно стълбище вътре в сградата. Отидох пред друга лаборатория, където навън имаше кордон от хора. Аз лично чаках 32 човека да минат. Около час и половина ми отде, беше доста студено. В тези лаборатории приемат от 10 до 14 ч. за PCR тестове“, обясни мъжът.

Разказа, че първоначално се надявал да получи помощ от диспансера по трансплантация, където обаче му казали, че не се занимават с това и го препратили към личния лекар.

Той пък го изпратил за ПСР тест за негова сметка. Анастасов описа преживяването си като преминаване през деветте кръга на ада и споделя, че има сериозни притеснения.

„Ако бъда заразен с COVID-19, това ще бъде фатално за моето състояние. Няма да мога да се преборя с това заболяване. Хората като мен трябва по друг начин да бъдат преглеждани или да им се предоставят отделни грижи. Да не бъдем смесени с всички други пациенти, които посещават тези заведения“, добави той.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19101
архив

2030 година. НАСА открива първия в историята ресторант на Луната. Един от посетителите пише в книгата за гости: "Храната е добра, обслужването също, но липсва атмосфера..."

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
АСТРОЛОГ: Денят е добър за начало на важни дела. Всичко, което се започне, ще има успех
x