BG EN

Храните, които англичаните не могат да произнесат

СВЕТЪТ ДНЕС

Храните, които англичаните не могат да произнесат

10661
на 18.01.2016
Храните, които англичаните не могат да произнесат
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В съвременния свят ние се гордеем с възможността да изпробваме храни от всички краища на света. Единственият проблем е, че сме много добри в това, което ядем, но не сме много добри в това, което произнасяме. 

Колко пъти сте си поръчвали ястия, които не можете да произнесете? Случвало ли ви се е да се отказвате от нещо в менюто в чужбина заради трудното му произношение? Със сигурност. За това Оксфордският английски речник обедини сили и състави списък с храните, които най-често произнасяме грешно. 
Разгледайте списъка и следващия път на вечеря може да блеснете пред приятелите или колегите си, пише "Индипендънт". Ето кои са най-трудните за произнасяне храни, с които англичаните оплитат езика си, докато ги поръчват в ресторанти. 
Киноа - наричано често „златото на инките”. Смята се за една от най-полезните зърнени култури. В малките зрънца се съдържат всичките 8 аминокиселини, необходими на тялото ни, както и висока протеинова балансираност. Използва се най-често за салати, както и ястия със зеленчуци. 
Дзадзики – гръцка млечна салата, наподобяваща нашата „Снежанка". Приготвя се с кисело мляко краставици, чесън, сол, зехтин. 
Буйабес - гъста, но изтънчена супа от риба, произлизаща от средиземноморското крайбрежие на Франция. За разлика от повечето други рибни супи, зеленчуците не се варят, а се запържват предварително. Различните видове риби се добавят по различно време.
Пармеджано реджано – за по-лесно Пармезан. Това е най-известното в света италианско сирене, което англичаните не могат да произнесат. 
Едамаме - е типично японско растение. Името му буквално означава боб на клонка. От него се прави и определен, подходящ за целта тип соя.
Асаи – или както е по-известно у нас акаи. Това е вид палмово дърво. От плода се приготвят гъсти нектари, каши, газирани води и други напитки. Растението се отглежда предимно заради богатите на антиоксиданти плодове и сърцевината на ствола на дървото, която се използва за приготвяне на салата, известна като "салатата на милионера" заради превъзходните си вкусови качества и високата си цена, дължаща се на спецификата на обработката ѝ.
Чипотле – това са люти и пушени люти чушлета. Най-често се използва за пикантни сосове. 
Манчего – испанско твърдо сирене, направено от овче мляко. Обявено е от Европейската комисия, за "продукт с традиционно специфичен характер". Може да се произвежда единствено в района на "Кастилла Ла Манча" в Испания, където зреенето му се подпомага от специфичните климатични условия на региона.
Ньоки – типично италианско макаронено изделие. Обикновено домакините го приготвят като паста със сметанов, гъбен или доматен сос, пармезан и песто.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 86
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК