Християн Мицкоски е новият премиер на Северна Македония: Българският диктат няма да мине

Балкани

Християн Мицкоски е новият премиер на Северна Македония: Българският диктат няма да мине

39837
на 24.06.2024
Християн Мицкоски е новият премиер на Северна Македония: Българският диктат няма да мине
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Християн Мицкоски е новият премиер на Северна Македония. Правителството му беше подкрепено от 77 депутати, 22 гласуваха "против", нямаше въздържали се, предаде БГНЕС.

препоръчано

Мицкоски положи клетва в парламента като използва конституционното име на страната - Северна Македония.

"Ще изпълнявам функцията на министър-председател съвестно и отговорно и ще спазвам Конституцията и законите на Република Северна Македония", каза той.

Новоизбраният премиер не пропусна да спомене в речта си обсъждането за промени в конституцията на Северна Македония, както и Преспанското споразумение между РСМ и Гърция.

„Българският диктат няма да мине, докато съм премиер. Това трябва да ви е ясно. Направихте грешка. Тази грешка ще струва на всеки един гражданин на Македония, но най-скъпо ще струва на Македония, защото преди да влезете в такива авантюри трябваше да седнете и да ни подадете ръка, за да седнем и да поговорим. Ясно беше, че тази работа, както е замислено от вас или от някой друг, няма да върви така. Ще кажа срамното прилагателно (има предвид "Северна"), защото това ме кара да се замисля за позора, който причинихте на моята родина, моето семейство, моите деца, моите неродени внуци и тези след тях“, подчерта Християн Мицкоски.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК