Христо Иванов с личен представител на България към Съвета на Европа - ето как е назначил Катя Тодорова. Да се оттегли доверието от съдия Йонко Грозев!

Темида

Христо Иванов с личен представител на България към Съвета на Европа - ето как е назначил Катя Тодорова. Да се оттегли доверието от съдия Йонко Грозев!

157823
на 20.05.2020
Христо Иванов с личен представител на България към Съвета на Европа - ето как е назначил Катя Тодорова. Да се оттегли доверието от съдия Йонко Грозев!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Решението на ЕСПЧ по делото „Колеви“ е от 2009 година. Комитетът на министрите (на външните работи) на Съвета на Европа следи за това, как се изпълняват решенията на ЕСПЧ. Постоянните представители на държавите-членки в Съвета на Европа подпомагат дейността на различните органи на СЕ, в т.ч. и на Комитета на министрите, неговите работни групи и т.н.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

До 2015 г., т.е. в продължение на шест години Комитетът на министрите не се занимава с делото „Колеви“. Изобщо не стои въпросът, че България не е изпълнила решението на ЕСПЧ по това дело.

Международната дейност на министър Христо Иванов във вреда на българската прокуратура

През лятото на 2014 г. Христо Иванов става министър на правосъдието – първоначално в служебното, а след това и в редовното правителство. През 2015 г. България поема председателството на Комитета на министрите. Същата година министър Х. Иванов успява (чрез постоянния представител на България към Съвета на Европа Катя Тодорова, която е до този момент заместник-министър) да включи делото „Колеви“ към списъка на делата, по които не е изпълнено решението на ЕСПЧ.

Следва и втора стъпка – работната група към Комитета на министрите, която се занимава с тези дела, взема решение, че България трябва да продължи работата по изпълнение на решението на ЕСПЧ по делото „Колеви“. Представители на България в тази работна група са Катя Тодорова и нейни подчинени. Под давлението на министър Христо Иванов посланикът на България Катя Тодорова настоява работната група да вземе именно това решение.

Министърът на правосъдието Христо Иванов

Христо Иванов е син на др. Бойкикева – кадрови офицер от съветското разузнаване. Още от 2001 г. той води неистова битка за злепоставяне на прокуратурата. Заедно с Атанас Атанасов, Даниела Доковска, Нели Куцкова и други Христо Иванов е автор на доклада „Индекс на съдебната реформа“. Докладът е написан под непосредственото диригентство на Иван Костов и съдържа много лъжи за прокуратурата и клевети срещу отделни прокурори. 

Постоянният представител на България в Съвета на Европа Катя Тодорова

Катя Тодорова е на 72 години. Тя е от старата комунистическа номенклатура. Веднага след като завършва право в СУ „Св. Климент Охридски“ е изпратена да специализира дипломация във Франция (1974 -1975), а след това и в Люксембург (1987). По това време обикновените българи не можеха да отидат на запад от Драгоман.

Катя Тодорова е постоянен представител на България в Съвета на Европа и в това си качество може да влияе върху решенията на органите на СЕ. Днес е категорично установено, че Катя Тодорова е упражнила влияние върху работната група на Комитета на министрите (на външните работи), за да приеме становището, че България не е изпълнила докрай решението на ЕСПЧ по делото „Колеви“. В тази ситуация е твърде двусмислена ролята и на самия министър на външните работи. Не е много ясно коя „блондинка от МП“ е допринесла за тази позиция на работната група при Комитета на министрите.

Преди десет години Катя Тодорова е навършила възраст за пенсия. Но Тодорова очевидно е много ценна за определени политически сили в България, щом продължават да я държат на важния пост десет години, след като е трябвало да бъде пенсионирана. През своя половинвековен стаж Тодорова е работила предимно в МВнР и все като началник - директор, посланик, заместник министър на два пъти. Като че ли в България няма млади и образовани хора, та се разчита на такива като нея, които от 1974 г. обслужват всички политически режими досега.

Далаверата „Трансат“ или както я наричат медиите „шпионската афера на Паси“

Освен това Катя Тодорова има и лични мотиви да мрази прокуратурата. Според медиите през 2005 г. тя е била обвиняема по делото „Трансат“, заедно с министъра на външните работи Соломон Паси. Тодорова в качеството на зам.-министър е подписала един от договорите. По това дело министърът Паси, в нарушение на закона, сключва договор с частната фирма „Трансат“ за изграждане на сателитна система за връзка между МВнР и българските посолства в чужбина. За фирмата „Трансат“ договорът е подписан от баджанака на Паси – Илия Плачков. От своя страна „Трансат“ сключва договор с една израелска фирма като подизпълнител, която изгражда център (терминал) край София. Същата израелска фирма обаче, изгражда и дублиращ център в Израел, от който може да се черпи информация. Това означава че спецслужбите на Израел могат да контролират дипломатическите разговори на България с целия свят. По данни на българското разузнаване по тази връзка е текла и класифицирана информация. А това вече намирисва на шпионство, както гърмят медиите.

Премиерът Сакскобургготски се опитва да убеди главния прокурор Никола Филчев да прекрати делото, - като изтъква международни съображения. Филчев не отстъпва от закона. За да спаси своята любимка премиерът Сакскобургготски изпраща зам.-министър Катя Тодорова за посланик в Мароко (при дъщерята и зетя). След смяната на правителството Никола Филчев сигнализира за скандала президента Георги Първанов, премиера Сергей Станишев и председателя на Народното събрание Георги Пирински. Станишев прекратява незаконния договор с частната фирма „Трансат“. Но след като Никола Филчев напуска прокуратурата в началото на 2006 г. новият главен прокурор Борис Велчев услужливо прекратява делото.

Предложения за спешни мерки

Следващият месец юни т.г. Комитетът на министрите може да обсъжда отново какво е предприела България в изпълнение на решението на ЕСПЧ по делото „Колеви“. Българите, които са на хранилка при Сорос, сигурно вече са подготвили атаката си:

а) срещу прокуратурата (че мястото на прокуратурата не е в съдебната власт)

б) срещу главния прокурор (че той не можел да бъде разследван, ако извърши престъпление). За да се предотвратят тези нападки срещу България в медиите се чуха предложения:

Какво трябва да направи правителството, за да се спасим от поредния грозен скандал

- Министърът на външните работи Екатерина Захариева да постави въпроса пред Комитета на министрите на Съвета на Европа, че решението по делото „Колеви“ през 2009 г. е взето от състав, в който е имало заинтересован съдия

- Калайджиева (която е следвало да си направи отвод), а адвокат е Й. Грозев (неин близък). Двамата през 2014 г. си разменят местата – Калайджиева напуска по-рано, за да отстъпи на Грозев. Това става под умелото диригентство на друг соросоид - министъра на правосъдието Х. Иванов. И Калайджиева и Грозев от години се борят ожесточено за смачкване на прокуратурата в България. Министърът на външните работи днес вече може да направи такова изявление, - след като излезе докладът на Европейския център на Грегор Пупинк.

- Министърът на външните работи и министърът на правосъдието да поискат отмяна на порочното решение по делото „Колеви“ и преразглеждане на делото от Голямата камара на Европейския съд. Макар че е малко вероятно това да се приеме, подобна стъпка ще изрази позицията на България към решението по делото „Колеви“, което стига до там да изисква промени на нашата Конституция.

-  Министърът на външните работи би следвало да отзове възрастната жена Катя Тодорова от Постоянното представителство към Съвета на Европа в Страсбург и най-сетне да я пенсионира. К. Тодорова е пристрастна и изразява личната си позиция, която в случая вреди на България.

-  Министърът на правосъдието би следвало да снеме публично доверието от Йонко Грозев като съдия. Макар че това няма да доведе до желаното оттегляне на Грозев от Европейския съд, то ще покаже отношението на министъра към него. За такава стъпка апелира и директорът на Европейския център за право и справедливост в Страсбург д-р Грегор Пупинк. Той е сезирал за скандала Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, която утвърждава съдиите в Европейския съд. Освен това Министърът на правосъдието би следвало да сезира и Висшия съдебен съвет и Висшия адвокатски съвет.

- Адвокатите Калайджиева и Грозев вероятно ще бъдат лишени от адвокатски права, поради това, че не притежават „необходимите нравствени и професионални качества“.

Въпреки че тези стъпки нарушават личния им комфорт министърът на външните работи Е. Захариева и министърът на правосъдието Данаил Кирилов следва да направят необходимото и да изпълнят дълга си към държавата. С това госпожа Екатерина Захариева ще докаже, че не принадлежи на либералните кръгове, които служат на Сорос.

Най-малкото обаче, прокуратурата би следвало да се заинтересува, какви материали е подготвила работната група в Страсбург за заседанието на Комитета на министрите през юни т.г., каква е била позицията на българския представител (Катя Тодорова) в тази група и каква е позицията на министър Е. Захариева пред Комитета на министрите.Това са все въпроси, по които в България нищо не се знае и никой не се интересува.

Принципният механизъм за оклеветяване и злепоставяне на физически лица и държавни органи у нас е стар и изпитан от времето на Иван Костов: Всички отрицателни оценки и изводи за България, които уж идват от чужбина, се вземат тук – от нашенци. След това чрез доноси тези оценки се прекарват през международни органи и чужди наблюдатели. И накрая същите оценки се връщат отново в България. Но те вече имат тежестта на международни изводи и решения. Това не трябва да се допуска повече.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! НСО дала секретна информация, че Гешев е следен от Мартин Нотариуса. Бившият главен прокурор: Потресен съм от некомпетентността на Атанас Славов! Борисов прави всичко само и само да не влезе в Магнитски (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! НСО дала секретна информация, че Гешев е следен от Мартин Нотариуса. Бившият главен прокурор: Потресен съм от некомпетентността на Атанас Славов! Борисов прави всичко само и само да не влезе в "Магнитски" (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК