Христо Мутафчиев за състоянието на театрите: Държавата изпусна ситуацията, малко се държи като с кораба „Вера Су“

КУЛТУРА

Христо Мутафчиев за състоянието на театрите: Държавата изпусна ситуацията, малко се държи като с кораба „Вера Су“

12204
на 12.10.2021
Христо Мутафчиев за състоянието на театрите: Държавата изпусна ситуацията, малко се държи като с кораба „Вера Су“
Автор:   ПИК

Държавата изпусна ситуацията, малко се държи като с кораба „Вера Су“. Той не е потънал, ама вълните го заливат. Не е потънал защото просто е заседнал. Ние в момента сме заседнали много успешно, като в същото време никой не ти предлага помощ, защото трябва да се мразим“, заяви председателят на Съюза на артистите Христо Метафчиев по повод тежкото състояние, в което се намират театрите у нас поради наложените рестрикции.

препоръчано

Той сподели, че е репресиран, тъй като два пъти е прекарал коронавируса, пълен е с антитела, но не може да покаже документ затова, защото не е вкаран в системата. Именно затова настоява да се правят бързи тестове за антитела на хората, които искат да посещават театри и кина, като по този начин ще се дава възможност да се работи на пълен капацитет.  

Мутафчиев заяви, че това може да става с мобилни лаборатории, а държавата да осигури необходимите средства от актуализацията на бюджета, като тестовете не са скъпи и стават за две минути. „В Австрия по този начин влизат хората в театри, концерти, стадиони. Същото е в Германия и други държави, като част от цената на тестовете се поема от човека“, допълни още актьорът.

Той коментира, че в момента се работи на 50%, като искат останалата незаета част от капацитета да се поема от държавата, защото за частните театри и свободните артисти няма предвидени никакви мерки. 

„Това правителство ще бъде изпратено с неприятни емоции“, допълни още Мутафчиев

Сподели:
Бомба x
Домашни средства срещу косопад Домашни средства срещу косопад
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов остро: Защо Радев ваксинира хората с флакони с изтекъл срок, а продаде читавите? От 2 години е безхаберен, а сега си прави пиар с коронавируса, за да влиза безплатно в телевизиите - незабавно да уволни Кацаров (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов остро: Защо Радев ваксинира хората с флакони с изтекъл срок, а продаде читавите? От 2 години е безхаберен, а сега си прави пиар с коронавируса, за да влиза безплатно в телевизиите - незабавно да уволни Кацаров (ВИДЕО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това