Вход
София
Времето в София 9 o C

Христо Стоянов пред ПИК: Страшно е - писателите са се надупили пред една жена с пари - Божана Апостолова. Тя оплю Пловдив 2019, защото са изхвърлили сина й от фондацията. На книгите й трябва да пише: "не съдържат литературни текстове"

Христо Стоянов пред ПИК: Страшно е - писателите са се надупили пред една жена с пари - Божана Апостолова. Тя оплю Пловдив 2019, защото са изхвърлили сина й от фондацията. На книгите й трябва да пише: "не съдържат литературни текстове"

на 18.01.2019
100626
25
Христо Стоянов пред ПИК: Страшно е - писателите са се надупили пред една жена с пари - Божана Апостолова. Тя оплю Пловдив 2019, защото са изхвърлили сина й от фондацията. На книгите й трябва да пише: "не съдържат литературни текстове"
18.01.2019
25
100626

Маститата пловдивска издателка Божана Апостолова скочи в пресата срещу спектакъла за откриването на "Пловдив - европейска столица на културата". Не излязла да гледа на живо представлението, "за да не наболява душата си". И призова кметът на Пловдив Иван Тотев да върне част от парите, изразходвани за спектакъла.

Връчват на Божана Апостолова орден „Стара планина”

Връчват на Божана Апостолова орден „Стара планина”

Правителството предлага известната пловдивска поетеса и...

на 26.04.2016

Тези нейни думи предизвикаха гнева на пловдивчани, "защото за пореден път нещо хубаво за България се оплюва типично по нашенски, и то от една пловдивчанка". Писателят Христо Стоянов също скочи срещу издателката. Потърсихме го, за да разберем мнението му за спектакъла и мотивите му за критиките срещу нападките на Божана Апостолова.

- Г-н Стоянов, споделихте мнение, че "Божана Апостолова е като ЦК на БКП в литературата днес", защо смятате така?

- Божана Апостолова се изявява като баш тартора на литературата. Благодарение на парите, които има, тя си извоюва правото да бъде духовен водач. И си повярва.

Много хора я хвалят, защото е издател. А тя не създава писатели, а продукти. 

- Нейната "света троица" - Георги Господинов, Милен Русков и Захари Карабашлиев са абонирани за литературните награди? Нормално ли е, че пиле не може да прехвръкне през тях?

- Тримата решиха, че са единствените известни писатели. Четвъртият е Калин Терзийски. Да го погледнем пък той как си прави реклама - ту пие, ту спира да пие. Ту спи с много жени, ту - не. Също като Митьо Пищова. Обаче Митьо Пищова изглежда по-добър поет от Терзийски.

Милен Русков скочи срещу Георги Господинов. Божана го принуди да му се извини и той го направи, защото нямаше кой да го издава.

Всички издадени книги от издателството на Божана, трябва да имат печат "Книгата не съдържа литературни текстове".

- Отдавна критикувате Божана Апостолова?

- Просто не понасям нечистоплътността. Преди време написах едно обръщение: БОЖАНО, НЕ ТИ ЩА НИ ДУХОВНОСТТА, НИ ДУШАТА.

- Много остро звучи?!

- Написах го заради един случай от февруари 2016 г.  Погребвахме Красимир Обретенов. Двама свещеници предават душата му на Бога. И казват, тъй като Краси е праведен, да му се намери „място злачно и спокойно”. Изведнъж настана суетня. Хората започнаха да правят път. Защото влиза Божана Апостолова. Тя разбърка множеството по време на самата църковна служба и се развика "Шофьорът ми няма време да чака". Тя трябвало да остави само цветята.

Стига до починалия Краси, свещениците се отдръпват – какво друго им остава, те имат време, Краси има време, Божана Апостолова няма време и шофьорът й също няма време – свещениците прекъсват опелото, Божана тръшва букета върху Краси, врътва се и излиза. И никой, ама никой – „ни вопъл, ни стон”, както би казал поетът. Защото Божана и скандалче може да извърти, и лекция за морал да изнесе ей тъй, докато е прекъснала опелото. Защото тя изнася редовно в медиите сказки за морала и държавата на духа. Може книжка на някому от присъстващите живи да откаже да издаде.  Ето затова казах: "Не ти ща, Божано, ни душата, ни духовността". 

- Може да кажат, че критикувате Апостолова и нейните "продукти" от завист...

- Защо да завиждам? Аз си издавам книгите. Не съм умрял от глад. Но и на никого не се кланям, душата и съвестта са ми чисти. Божана Апостолова трябва да има имен ден на Цветница. Защото е нарцис. Но вината не е само нейна, а на всички нас, писателите.

Българският писател е в едно покорно положение. Но трябва да се знае едно, когато се кланяш - едната страна е поклон, но другата е надупване. Страшно е, когато го правиш, особено пред жена. 

- Казвате, че вината е и в писателите...

- Българският писател не е мукаетлия. Той е свикнал още от време оно партията да го обгрижва, да му издаде книгата, той да напише нещо хубаво за Тодор Живков в "Априлски сърца". Иска ЦК на БКП или ЦК на СДС, все едно, да го издаде. На него му трябва партийно покровителство. Божана Апостолова използва точно това. Тя унижава писателите.

- Защо една пловдивчанка скочи толкова яростно срещу собствения си град и спектакъла за европейска столица на културата?

- Преди две седмици тя скочи срещу общината, че не й били дали зала, а й поискали 800 лв. Да, вярно е. Но ние живеем в пазарна икономика. Не може непрекъснато да искаш.

Божана има медийната възможност да крещи и го прави. А скача, защото не е получила парче от баницата. 

- Да не би пък гневът й да е заради това, че синът й Манол Пейков беше освободен от управителния съвет на Фонция "Пловдив 2019", а и е от партия "Да, България"?

- Нищо чудно. Той си е от протестърите. Сам си го каза, че го изхвърлили от фондацията, а имал намерение да ремонтира кино "Космос". За да се правят безплатни премиери на книги. Разбирайте, на неговото издателство и на издателството на майка му Божана Апостолова. Важен е келепирът. 

Сподели:
Напиши коментар »
(25)
1
Сбъркали сте Името, не Пловдив а СВИНЕГРАД Населен със Славяно Мангалски Комунистически СВИНЕ. До Пазарджик е Цивилизация ! От Пазарджик към Свинеград (Пловдив) Започва Мизерия, Глад, Упадък, Накратко Съветска КОЧИНА. След Плевен и Сталин(Варна), Свинеград(Пловдив) се Нарежда на Трето Място Сред Руските Коптори в Задунайска Губерния Които Трябва да Бъдат и ще Бъдат Ликвидирани. БЪДИ БЪЛГАРИН УБИЙ КОМУНИСТ. БЪДИ ЧОВЕК УБИЙ ДЕТЕ НА КОМУНИСТ. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
2
прокуратурата от къде тази пловдивска Баба Яга има толкова пари,че извива ръцете на свестните творци.
3
Айде пак герберския трубадур т.нар."писател" Христо Стоянов е отново на амбразурата с голи гърди да брани поредната герберска калинка, която се е издънила и откраднала държавни пари!
4
Авторката на това интервю е писателка. И то известна. Защо са седнали да коментират двама писатели колеги?
5
Тази бабичка_явно червена крадла, трябва да бъде разследвана. Да й се затвори устата-плещи само глупости
6
ТАЗИ ЖЕНА Е ОМРАЗНА И ИЗМЕКЯРКА! ЗАРАДИ НЕЯ ИМА НЕГОТИВНО ОТНЕШИЕ И КЪМ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПИСАТЕЛИ КОИТО ИЗДАВА И ПРОКЛАМИРА, ИМА МНОГО СТОЙНОСТНИ ТВОРЦИ!
7
Този какъв писател е?
8
нечистоплътната комунистка божана и отрочето и при комунистите от демократична БГ,в съдружие с комуниста ицето бойкикев каква "чистота" и от двамата лъха само.Маските паднаха демократична България=бкп
9
И ти си "писател" -като пикaеш пишeш по снега :(
10
Google плати за цялата онлайн работа от 16 000 до 32 000 долара на месец. По-малкият брат е бил без работа три месеца и преди месец чекът й бил 32475 долара, работейки у дома за 4 часа на ден, а печалбата можеше да бъде дори по-голяма. Така започнах...>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m
11
ще плюе я като не е излязла да гледа тя предполага а защо да не плюе като я четат
12
Стоянов няма средно образование,нещо се е объркал,че е писател...
13
tazi bojana e za belene,mrasnizata.
14
Този екземпляр се еенадупил надупил на герб, повече от биков, психото, гърневски и крадеца на скраб взети заедно.
15
Завърши ли Музикалната Академия-духови инструменти,ако си я завършил ще ти усигурим музикален инструмент и то Духов може и без диплома......!
16
Ако не бе избран Пловдив - ЗАЩО НЕ Е! А ако е избран - ЗАЩО НИ Е!
17
Този "красив"екземпляр,самоименуващ се писател, нещо се е объркал, защото ако питаш бузестото, бургаско "мъжкарче"сайбийче на сайта-кенефче, е по -приятно и по-безопасно да се нагласиш на жена,отколкото на мъжки мераклии, той го знае от собствен опит!
18
Google плати за цялата онлайн работа от 16 000 до 32 000 долара на месец. По-малкият брат е бил без работа три месеца и преди месец чекът й бил 32475 долара, работейки у дома за 4 часа на ден, а печалбата можеше да бъде дори по-голяма. Така започнах...>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m
19
отговор на коментар
И ако вие четете копролална "литература", "литература" с авторите издавани от тази жена, никой няма да ви се сърди за предпочитанията ви. Но не мърсете с писанията си стойностните автори. Каквато културата и манталитетът, такова и литературата.
20
Каква жена с пари, бе - едвам си плаща сметките!
21
Апостолова е себелюбива и егоцентрична, тя вероятно не е могла да преглътне, че синът й е изхвърлен от организацията на Пловдив - културна столица 2019....? Тя се има, че е незаобиколим фактор в Пловдив????
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Алергия (обриви, сълзене на очите и течащ нос) Чести настинки, ангини, запушен нос Хронична умора (изморяваш бързо без значение какво правиш) Чести главоболия, запек или диария Болки в мускулите и ставите Нервност, безсъние и нарушения на апетита Тъмни кръгове и торбички под очите ? Пълна детоксикация на организма с Detoxic https://bit.ly/2T4la0e
24
Противна жена, която гъгне по телевизора разни - безобразни... Кой ли я слуша? За това,че никой не я чете, знаем всички!
25
Божана Апостолова издаде и трилогията Балканският човек и Градът между Изтока и Запада на прекрасния и скромен Йордан Велчев, издаде неповторимия разказвач, обаятелния мъдрец Стефан Цанев, издаде Вера Мутафчиева.......и този господинчо казва, че те нямат стойност?????? Всъщност, какви са гениалните произведения на г-н Стоянов, какво е написал - да прочетем, че нещо....името не ми говори много.....А колкото до Божана - препоръчам да прочетете стихосбирката и " Както мама се кръсти"- тя е добра поетеса. И ДА !!! Може би е време повече да пише , там е добра, а относно мнението и за спектакъла - аз я подкрепям.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 13504
архив

Не само в жената, но и у мъжа трябва да има загадка. А не веднага да питате – "Женен ли си, не си ли?!"

няма нови новини
Днес: 308
hot
най-четени новини в момента
сега
2589
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: ГЕРБ контра на Корнелия Нинова за субсидията - няма шансове БСП да намаже повече пари (ОБНОВЕНА)
x
Защо ревнуват децата
x