ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти:
500 г печурки, 300 г картофи, 1 глава лук, 4 яйца, 2 филии хляб, 200 г прясно мляко, 1 връзка магданоз, галета, олио.
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват в подсолена вода и се обелват. Хлябът се накисва в прясното мляко. Гъбите се накълцват на дребно. Запържват се в малко олио заедно със ситно нарязаната глава лук (докато се изпари водата и останат на мазнина).
Махат се от огъня и към тях се добавят настърганите на едро ренде картофи, добре изцеденият от прясното мляко хляб, 4 жълтъка и ситно нарязаният магданоз. Разбърква се добре.
От сместа се оформят кюфтенца с размери на мандарина, овалват се в галета, потапят се в леко разбитите белтъци и отново в галета. Всяко кюфтенце се притиска добре,, за да се получи стегната топка.
Оставят се да починат десетина минути, за да се стегнат. Пържат се до златисто.