Хрупкави кюфтенца от печурки

Читателски рецепти

Хрупкави кюфтенца от печурки

10197
на 01.10.2013
Хрупкави кюфтенца от печурки
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Продукти:

препоръчано

500 г печурки, 300 г картофи, 1 глава лук, 4 яйца, 2 филии хляб, 200 г прясно мляко, 1 връзка магданоз, галета, олио.

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват в подсолена вода и се обелват. Хлябът се накисва в прясното мляко. Гъбите се накълцват на дребно. Запържват се в малко олио заедно със ситно нарязаната глава лук (докато се изпари водата и останат на мазнина).

Махат се от огъня и към тях се добавят настърганите на едро ренде картофи, добре изцеденият от прясното мляко хляб, 4 жълтъка и ситно нарязаният магданоз. Разбърква се добре.

От сместа се оформят кюфтенца с размери на мандарина, овалват се в галета, потапят се в леко разбитите белтъци и отново в галета. Всяко кюфтенце се притиска добре,, за да се получи стегната топка.

Оставят се да починат десетина минути, за да се стегнат. Пържат се до златисто.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Равноотдалеченият премиер на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: "Равноотдалеченият премиер" на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК