Художникът на Лили Иванов рисува портрети на златните момичета (СНИМКА)

ФОТОГАЛЕРИЯ

Художникът на Лили Иванов рисува портрети на златните момичета (СНИМКА)

8938
на 12.05.2021
Художникът на Лили Иванов рисува портрети на златните момичета (СНИМКА)
Автор:   ПИК

Художникът Васил Горанов, известен с историческите си картини, отразяващи великите моменти в българската история, презентира мащабен проект с гимнастичките от националния ни отбор, научи ПИК.

препоръчано

"Запознах се със "златните момичета" на изложбата "Между изгрева и залеза". Рисувам портрети само на достойни хора, които да са пример за младите поколения. А грациите са точно такива. Ще бъдат нарисувани около двайсетина картини, големи по размер, около 2 м на метър и 40. Това ще се случи след Олимпиадата, тъй като в момента те са изключително заети, тренират по 9 часа на ден. Проектът ни ще се казва "Заедно". Защо? Защото в новата история на България едни строят, други разрушават. Време е да помислим как да вървим всички в една покоса. След като 5 момичета мога да се съберат в името на България, да печелят титли и да обединяват нацията, значи ние всички можем", раказа за инициативата Горанов в "Преди обед".

Преди дни, за рождения ден на Лили Иванова, той й подари неин портрет. Това е вторият път, в който Горанов рисува примата на родната естрада.

"Имах възможностат да се докосна до велика личност като Лили и бях респектиран. Тя ми каза: "Ако искаш да ме нарисуваш, истинската Лили и е на сцената. Съветвам те да дойдеш на мой концерт. Не че преди това не бях ходил, но останах зашеметен - съвременен творец прикова вниманието на публиката за два часа, без да мръднат от местата си. Вторият портрет трябваше да бъде изненада за рождения й ден. Обади ми се половин час, след като видя картината. След което още половин час си говорихме на всякаквми тема - засегнахме и политиката, и това, което се случва по света. Тя живее във времето и е абсолютно адекватна на всички промени, които ни се случват. Щастие е за мен, че познавам чоек като нея. Тя пее с душата си", коментира познанството си с примата Васил Горанов.

Сподели:
Бомба x
5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото 5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това