Хърватският премиер подкрепи вицето си, заподозряно в корупция

ЧАС ПИК

Хърватският премиер подкрепи вицето си, заподозряно в корупция

3750
на 27.05.2016
Хърватският премиер подкрепи вицето си, заподозряно в корупция
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Хърватският премиер Тихомир Орешкович подкрепи оставането в правителство на първия вицепремиер Томислав Карамарко. Това стана преди официално да бъде обявено отношението на хърватското правителство относно искането за оставката или уволнение то на Карамаркто. Въпросът бе предмет на днешните телефонни преговори в Загреб, които се водят от сутринта. Искането за оставката на Томислав Карамарко, който е и лидер на Хърватската демократична общност /ХДО/ бе отправено от коалиционния партньор и вицепремиер Божо Петров, лидер на Гражданското движение "Мост".

препоръчано

Оставката се иска заради обвинения за участие в съмнителни и корупционни сделки на съпругата на Карамарко и лично на него с петролната компания ИНА. Вчера за вестник "Ютарни лист" Петров заяви, че министрите от „Мост“ ще подкрепят предложението за уволнение на Карамарко на заседание на правителството. А ако той не подаде оставка, депутатите на партията ще гласуват за уволнението му в парламента. Самият Орешкович заяви днес, че положението не е добро, но се надява да надделее разума. „Не очаквам преформатиране на управляващото мнозинство. Разговарях с двамата. Изборите не са решение. Мисля, че в крайна сметка ще гледат не своите, а интересите на гражданите. Нови избори не са в интерес на Хърватия или на гражданите, заяви Орешкович тържествено събрание по повод 25 години от хърватските въоръжени сили. По-рано министърът на външните и европейските работи Миро Ковач подкрепи Карамарко. Хърватските медии смятат, че ако Карамарко бъде освободен от поста си и се стигне до рокади в управляващото мнозинство, Орешкович почти сигурно няма да бъде премиер. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК