Цвета Караянчева посече Радев: Консултациите му бяха безсмислени, обяви 4 април без никакви аргументи

Акценти

Цвета Караянчева посече Радев: Консултациите му бяха безсмислени, обяви 4 април без никакви аргументи

727160
на 18.01.2021
Цвета Караянчева посече Радев: Консултациите му бяха безсмислени, обяви 4 април без никакви аргументи
Автор:   ПИК

След безсмислените консултации на президента, на които обаче се чу, че всички, които организират и участват в изборите, са готови за 28 март, без абсолютно всякакви аргументи той даде дата 4 април. Това каза председателката на Народното събрание Цвета Караянчева по повод на назначената дата за изборите от обитателя на "Дондуков" 2.

препоръчано

"Това показа абсолютната некомпетентност на президента и неговия екип. Защото всъщност темите, повдигнати на тези консултации, са коментирани години назад", каза Караянчева пред "Марица". 

"Абсолютно без всякакви аргументи беше обявена тази дата. Снощи чух обяснение, че причината била, че на 28 март се сменяло времето. Извинявайте, но нека се върнем назад, на 25 октомври 2015 година, когато бяха местните избори. Тогава минавахме към зимно часово време", отсече тя.

Караянчева обаче уточни, че от ГЕРБ са готови и ще се съобразят с датата. "Ние много пъти сме казвали, че няма никакво значение коя е датата - март, април или май, ние ще се явим на избори, ще представим пред избирателите програмата на ГЕРБ и се надявам, че ще спечелим тяхното доверие", допълни председателката на парламента.

"Парламентарната група на ГЕРБ е внесла предложения, които ще се гледат през седмицата. Очаквам и другите парламентарни групи, които заявяват желание за гласуване по пощата или всякакви други такива идеи, които на практика трудно може да се реализират. Защото всички искат, но никой не казва как и по какъв начин ще се организира и осигури тайната на вота и сигурността на българските граждани в тези начини на гласуване. Това, което е разписано във внесения законопроект, ЦИК заедно с Министерството на здравеопазването и Националния щаб ще направи предложения, за да може българските граждани спокойно да упражнят вота си", коментира тя и как ще се гласува на предстоящия вот.

"Всичко възможно ще се направи, ще се избере най-добрият вариант да се запазят здравето и животът на българските граждани. На гласуващите в чужбина наистина ще бъде трудно, защото знаете, че там има локдаун и в някои от държавите почти няма движение по улиците в определени часове", увери Караянчева сънародниците ни в чужбина, че се прави всичко възможно, те да могат да гласуват.

"4 април, сега се сещам - от 2 април учениците са във ваканция.  Как това ще доведе, според президента, до по-висока избирателна активност, при положение че изолира католическата и арменската общност, че ще изолира родителите, които ще бъдат с децата си във ваканция? Това ще ги върне ли в избирателната секция? Мисля, че  президентът трябваше да помисли по тези теми през последните две седмици на безсмислени консултации и да излезе с едно конструктивно решение. Защото от 28 март до 4 април за една седмица пандемията няма да мине", върна се Караянчева на датата на вота и ролята на Радев в обявяването й.   

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това