ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От София Митрева, Петрич
500 г свинско месо на хапки
1 червена чушка - на жулиени
2 големи глави лук - на по-едри шайби
1 морков - на кубчета
200 г пресни гъби - на шайби
олио
сол
черен пипер
1/3 връзка магданоз
За соса:
1 с.л. брашно
150 г прясно мляко
100 г топено сирене
щипка черен пипер
сол
малко мазнина
Начин на приготвяне:
Най-напред задушавам, а след запържвам свинските хапки. Когато вече са готови, добавям всички предварително нарязани зеленчуци. По-вкусно е ястието, когато зеленчуците са леко хрупкави. Овкусявам с подправките. Приготвям набързо и соса с топено сирене и заливам, докато е още горещ!
Сосът:
Запържваме до златисто 1 с.л. брашно, доливаме млякото, черен пипер, сол и накрая топено сирене. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Опитайте и вие, Лакомници!