ЦЕНЗУРА ПО ХАРВАРДСКИ: Просто Киро и компания масово блокирали инакомислещи българи от страницата на Министерски съвет - тази смела дама им видя сметката

Епицентър

ЦЕНЗУРА ПО ХАРВАРДСКИ: Просто Киро и компания масово блокирали инакомислещи българи от страницата на Министерски съвет - тази смела дама им видя сметката

155062
на 24.09.2022
ЦЕНЗУРА ПО ХАРВАРДСКИ: Просто Киро и компания масово блокирали инакомислещи българи от страницата на Министерски съвет - тази смела дама им видя сметката
Автор:   ПИК

Инакомислещи и критични потребители в социалната мрежа Фейсбук са били блокирани към страницата на Министерски съвет, докато в него се бяха разположили Кирил Петков, близката му Лена и компания, научи ПИК.

препоръчано

Това по принцип едва ли е някаква тайна, но се намери една жена, която да потърси правата си, а и сметка на харвардската групировка. Направи го дама на име Тася Тасова. В края на юли нейният достъп до фейсбука на Министерски съвет е бил блокиран.

Тасова обаче не се примирява с наложената й цензура от Кирчовците и пише писмо до омбудсмана Диана Ковачева.

"Профилът ми е блокиран от официалната страница на Министерски съвет. Предполагам, страницата се управлява все още от кратко управлявалата (а и надали повече) партия "Продължаваме промяната".

Моля да уточните тези подробности, както и да ми потвърдите, дали човешките и гражданските ми права са нарушени във връзка с Европейската конвенция за правата на човека, членове 9 и 10, относно правото на осведоменост, както и свободата на мнение... Бих искала да зная каква е причината, поради която моите сънародници биват свободно информирани от официалната фейсбук страница на Министерски съвет, а аз няма тези права и достъп. Намирам последното за скандално.

Бих искала да кажа, че зная и за други лица, български граждани, със същия проблем. Настоявам за официално писмено извинение от страна на Министерски съвет, както и възстановяване на правата ми чрез Вашето изключително важно и ключово застъпничество", пише жената за абсурдната ситуация в депешата си до Ковачева. 

Тази седмица Тасева получава писмо от омбудсмана: "По повод оплакването Ви се обърнах към министър-председателя на Република България. В резултат, бях уведомена, че към настоящия момент профилът Ви е отблокиран към официалната страница на МС. От МС уверяват, че настоящият министър-председател отстоява стриктно правата и свободите на гражданите, включително конституционно гарантираното право на всеки да изразява мнение и да го разпространява чрез слово".

"Министър-председателят на България е разпоредил моето отблокиране. Благодарейки на ПП и ДБ за инфантилното поведение и проявата на "демократичност" и "плурализъм", се моля никога повече да не сформират правителство, за да не започне национализация и народен съд. Не на последно място изказвам уважението си и благодаря на Омбудсмана на РБ проф. д-р Диана Ковачева, Омбудсман на Република България (Ombudsman of the Republic of Bulgaria) за цялото съдействие", сподели още пострадалата от цензурата на Киретата Тася Тасова.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Учени разкриха коя е най-здравословната поза за сън Учени разкриха коя е най-здравословната поза за сън
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО! Петър Волгин пред ПИК ТV: Борисов говори на американското посолство. Най-добрата новина е, че ПП загуби тези избори, а Възраждане има повече от НПО-то Да, България (ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО! Петър Волгин пред ПИК ТV: Борисов говори на американското посолство. Най-добрата новина е, че ПП загуби тези избори, а "Възраждане" има повече от НПО-то "Да, България" (ВИДЕО)
ново
Днес: 154
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това