Цените на плодовете и зеленчуците остават непредсказуеми

Животът днес

Цените на плодовете и зеленчуците остават непредсказуеми

11170
на 22.06.2024
Цените на плодовете и зеленчуците остават непредсказуеми
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В разгара на сезона въпросът, който вълнува потребителите, е: нагоре или надолу ще тръгнат цените на плодовете и зеленчуците. Заради честите градушки производители прогнозират по-слаба реколта тази година. Как тези прогнози ще се отразят на цените на едро и ще има ли недостиг на родна продукция по пазарите у нас? 

препоръчано

Българският розов домат се намира все по-рядко, а цената му скача. Иванка Пейчинова е производител и търговец. Отглежда 7 декара, два от които в оранжерии в пловдивското село Куртово Конаре. Тази година количеството, което ще набере ще е по-малко заради необичайно топлото време. "От самите горещини пропадат цветовете на доматите. На самите китки прегарят цветчетата и капят и няма много домати", каза тя пред Нова телевизия.

Заради градушката, която порази много райони на страната, на пазара се очаква българските розови домати тази година да са по-малко. Цената обаче засега остава най-високата поради факта, че заради вкусовите си качества е най-предпочитания.

"Докато миналата година този домат съм го давала на 5 лева, сега го давам за 3,50. Много по-евтино го даваме тази година, защото много бързо назря наведнъж. Доматът е с тънка люспа и се разваля бързо", добави Пейчинова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК