Цените на чесъна паднаха наполовина в Шуменско

ГОРЕЩО
БОМБА В ПИК! Ето го брачния договор на Бойко Рашков, най-богатия политик! Съпрузите поделят рекордните 19 имота. Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес, част от резиденция на морето с 6 бани, два джипа, две къщи в Стара Планина, влог от 750 000 лв. остават за министъра (УНИКАЛНИ ДОКУМЕНТИ) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ДАНС започна проверка в Община Варна, души около боклука на морската столица ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът на Радев в нова гонка с медиите - закри важно заседание със синдикатите. ТЕЦ "Марица-изток" 2 на колене, синдикалните лидери категорични: Няма да се съгласим миньорите да станат берачи на лавандула (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) Валентина Маджарова е избрана за шеф на спецпрокуратурата 
Региони

Цените на чесъна паднаха наполовина в Шуменско

24470
на 08.07.2020
Цените на чесъна паднаха наполовина в Шуменско
Автор:   ПИК

Почти наполовина са паднали цените на едро за килограм чесън, алармират производители от поповския край. Стопаните разчитат предимно на продажби на дребно, а на едро продават на търговци от Южна България, които идват на място. В момента килограм чесън - екстра качество се търгува за около 2,50 лв.

препоръчано

Близо 50 декара чесън се засаждат днес в Садина, докато преди години площите са били около 500 декара. 

През последните години много хора се отказаха да отглеждат тази култура. 

На път това да стори е и Мария Илиева, дългогодишен производител:

 "Когато дойдат търговците от Южна България, те ни притискат с ниски изкупни цени. Предимно задължаваме децата си, които са в градовете, да предлагат на приятели, на комшии, на познати, за да може да го пласираме. В момента, за да има чесън, да се гледа, за мен 5.00 лева е нормална цена".

Сподели:
Бомба x
Как да ядем картофи и да не дебелеем Как да ядем картофи и да не дебелеем
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 315
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това