Центърът на село край Кюстендил заринат с боклуци - прокуратурата се самосезира

Региони

Центърът на село край Кюстендил заринат с боклуци - прокуратурата се самосезира

3235
на 21.04.2021
Центърът на село край Кюстендил заринат с боклуци - прокуратурата се самосезира
Автор:   ПИК

Центърът на кюстендилското село Соволяно е заринат с боклуци. Мръсотията и безпорядъкът правят впечатление дори на деца, които са снимали клип и са го качили в социалните мрежи.

препоръчано

Пространството зад кметството в заринато е с боклуци. Вероятно хвърлилите ги са се надявали никой да не ги види. Огромното количество боклук прави впечатление на малкия Мирослав, който го заснема незаконното сметище.

„Изпратих го на баба и тя го качи в интернет“, разказва момчето пред Би Ти Ви, което иска мястото да бъде почистено.

„Бях доста радостна, че това нещо го е впечатлило и е взел отношение и някаква инициатива. Искаше да го покаже на своите ученици, а го показахме на доста повече хора. Трябва да се вземе радикално решение на проблема“, казва майка му Цветелина.

Според нея боклуците идват от местния магазин. По-рано имало контейнери за боклук, но кметът ги премахнал.

Кметът Пламен Илиев заяви, че е премахнал контейнерите, защото хората не ги ползват, а хвърлят боклуците си около тях и така се образуват сметищата в центъра на селото. По неговите думи той е подавал докладни за проблема от август миналата година.

Очаква се тежка техника, която да разчисти сметището, каза Илиев.

Прокуратурата също се е самосезирала по случая.

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това