Център за върхови постижения и предотвратяване на самолетни катастрофи създават в Бургас

Технологии

Център за върхови постижения и предотвратяване на самолетни катастрофи създават в Бургас

16530
на 29.10.2020
Център за върхови постижения и предотвратяване на самолетни катастрофи създават в Бургас
Автор:   ПИК

В Бургас ще бъде създаден Център за върхови постижения към университет "Проф. д-р Асен Златаров". Това ще е Научноизследователски лабораторен комплекс, чиято цел ще е разработване и внедряване на най-съвременни информационни и комуникационни технологии, насочени към бизнеса.

препоръчано

За целта, в рамките на няколко месеца, ще бъдат построени 4 лаборатории - прототипна,  лаборатория за системи в реално време и вградени системи, лаборатория за биосензори и компютърна.

Първата от лабораториите -  за прототипиране на платки, ще се намира в сградата на Техническия колеж. Идеята е тя да се превърне в модерна производствена база за печатни платки в малки количества, като в нея се обучават кадр,  разказа ръководителят на научния екип проф. Станислав Симеонов.  

Обединение на мощностите, с цел обработка на големи масиви от данни, работа с невронни мрежи, симулация на интелигентни системи и модели, ще започне в сътрудничество с още два университета, партньори по проекта - в Шумен и София. Това ще бъде и част от дейността на втората лаборатория по проекта. Някои от възможните тестове и симулации, които ще могат да се извършват в нея, са как да се управляват безопасно самолети, които са на автопилоти се командват от компютри. Тази лаборатория ще работи за предотвратяване на самолетни катастрофи.


Сподели:
Бомба x
Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 108
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това