Цигани с айфони прибират помощи за бедни

Крими

Цигани с айфони прибират помощи за бедни

20060
на 10.10.2013
Цигани с айфони прибират помощи за бедни
Автор:   ПИК

Цигани със скъпи телефони и леки автомобили прибират помощи за социално слаби, пише "Репортер".

препоръчано

Те идват по цели фамилии и са сред първите на опашките пред пунктовете на Българския червен кръст. Раздаването на хранителните продукти започна в понеделник и ще продължи до края на месеца, а вторият транш от помощта ще се раздава през декември. Ромите обаче бързат първи да приберат полагащите им се храни и чакат пред пунктовете още преди да се отворени.

Един добре облечен младеж дори слушаше музика от айфона си, докато чакаше да дойде редът му. Тази година безплатна храна ще получат над 330 000 души, което е с 26 000 повече от миналата година. В пакета с основните храни влизат 3 кг ориз, 4 кг брашно, 5 кг захар, 5 литра олио, 1 кг зрял фасул, 2 кг леща, 2 кг конфитюр, 1,5 кг мед, кутия обикновени вафли и картофено пюре. Докато товарят пакетите в торбите си циганите се оплакват, че храната е малко и няма да им стигне доникъде.

„Пет деца имам, безработни сме с мъжа ми, живеем от детските надбавки и от помощи. "Сега как да изхранвам децата с това”, възмущаваха се някои от циганките, докато трупаше бутилките олио в детската количка на едно от децата си. Друг ром търпеливо чака реда си на пейката и разреждаше спирт в шише вода, което изпи пред очите на възмутените пенсионери, седящи до него в ранната утрин. Повечето българи идват да приберат храната си по-късно следобед, когато опашките от роми намаляват. Още на първия ден бой на опашката в Бургас.

В Бургас раздаването на помощи в понеделник започна със сбиване между две ромски групи. Скандалът е възникнал след като циганите не можали да се разберат кой първи да вземе безплатните пакети. Те започнали да се блъскат и удрят, което сериозно притеснило чакащите между тях пенсионери. Кампанията се провежда у нас за шеста поредна година.


Сподели:
Бомба x
Кои съпруги най-бързо омръзват на мъжете си Кои съпруги най-бързо омръзват на мъжете си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това