ЦИК се хвали: 5100 секционни комисии са предали протоколите си без грешки

Политика

ЦИК се хвали: 5100 секционни комисии са предали протоколите си без грешки

19977
на 20.06.2024
ЦИК се хвали: 5100 секционни комисии са предали протоколите си без грешки
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От 12 500 СИК, 5100 са предали протоколите без грешки и ще получат бонуса от 25 лева. Това каза в студиото на БНТ заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

препоръчано

"Но продължават все още при нас да пристигат писма и информация, че има още такива секционни избирателни комисии. Така, че продължаваме да проверяваме и ще се увеличава този брой. Възложили сме и на РИК-овете да извършат проверка по райони, така че това са почти половината - 45% от всички СИК-ове в страната и са предали верни протоколи", поясни Матева.

Тя подчерта още, че не 85% от протоколите са сгрешени. При направен анализ от страна на ЦИК са установени около 8000 грешки в протоколите от изборите за Народно събрание, докато на изборите през април 2023 г. са били 14 700 грешки.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК