Ципрас настоя пред Съвета на Европа за спешни мерки за войната в Газа

Европа

Ципрас настоя пред Съвета на Европа за спешни мерки за войната в Газа

8523
на 31.05.2024
Ципрас настоя пред Съвета на Европа за спешни мерки за войната в Газа
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият гръцки премиер Алексис Ципрас настоя пред Съвета на Европа за спешни мерки по прекратяване на войната в Газа. Гръцкото външно министерство осъди убийствата на цивилни граждани.

препоръчано

Ципрас, който е председател на комисията за Западните Балкани на Съвета на Европа, заяви, че е необходимо да се наложат санкции на Израел, за да се прекратят военните действия в Газа и убийствата на цивилни граждани.

"Не е достатъчно да го обсъждаме само, трябва да преминем към спешни действия" е позицията на Ципрас и опозиционната партия СИРИЗА, съобщават от партийната централа.

От там настояват също Атина незабавно да признае палестинска държава на базата на международното право.

От Министерството на външните работи в Атина направиха изявление с което осъдиха атаките срещу цивилните в град Рафах.

Гърция настоява за "спазване на хуманитарното и международното законодателство, спешно влизане на хуманитарна помощ в Газа и освобождаване на всички заложници" се посочва в съобщението.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК