Ципрас: Русия е стратегически избор на Гърция

Европа

Ципрас: Русия е стратегически избор на Гърция

7450
на 27.05.2016
Ципрас: Русия е стратегически избор на Гърция
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ципрас: Русия е стратегически избор на Гърция Гръцкият премиер Алексис Ципрас окачестви задълбочаването на връзките с Русия като стратегически избор на Атина.

препоръчано

„Бих искал да подчертая, че е наш стратегически избор укрепването на връзките с Русия, защото ние имаме исторически близки религиозни и духовни връзки, защото пред нас има възможности за укрепване на икономическото партньорство, а също за укрепване на стабилността и мира в региона", заяви Ципрас на среща с пристигналия на посещение в Атина руски президент Владимир Путин. “Господин президент, с велика радост Ви приемам в президентския дворец като президент и лидер на Русия – една велика и приятелска държава“, заяви на свой ред държавният глава Прокопис Павлопулос при посрещането на Путин. Русия и Гърция имат перспективи за развитие на двустранните икономически връзки, заяви на свой ред гостът.

„Разбира се, проблемите днес са много и времената са много сложни, но перспективи ние категорично имаме“, изтъкна Путин. Той призова "да се трансформират изключително добрите взаимни отношения и чувства на двата народа в икономическото и стратегическото развитие". По думите на руския президент става въпрос за сътрудничество в сферата енергетиката, високите технологии и инфраструктурата, а също взаимните инвестиции.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 133
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК