ЦИРКЪТ НА ВЪРХА СЕ ВИХРИ: Радев нарита Киро публично, ГЕРБ им послужи за масовка, а "малкият тарикат" се направи на Тифозната Мери

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ЦИРКЪТ НА ВЪРХА СЕ ВИХРИ: Радев нарита Киро публично, ГЕРБ им послужи за масовка, а "малкият тарикат" се направи на Тифозната Мери

359730
на 12.01.2022
ЦИРКЪТ НА ВЪРХА СЕ ВИХРИ: Радев нарита Киро публично, ГЕРБ им послужи за масовка, а малкият тарикат се направи на Тифозната Мери

Вчерашната шестчасова бутафория КСНС демонстрира за пореден път максимата, че егото на Радев е деструктивен елемент за държавността.

препоръчано

Целта на авторитарния управник бе да припомни кой е бигбосът – к'ви сте вие, вие сте ми масовката, аз водя четата…А "Просто Киро" е просто фасада, която трябва да бъде „наритана“ публично за назидание.

Подобни упражнения в себичност ни излизат твърде скъпо. Сега цялата власт ще бъде карантинирана насред бума на пандемията. Защото Радев решил да се прави на мъж и защото малкият тарикат, водещ се председател на Народното събрание (даже ми е неудобно да го напиша), имал симптоми, но се скатал и предпочел да се направи на Тифозната Мери.

Отделна тема е защо КСНС продължи шест часа, при положение че имало „консенсус“ и всички се обединили около старата ни позиция за Северна Македония. Добре е някой да обясни. Например ГЕРБ, които дефинитивно са опозиция.

Репортери на ПИК потърсиха за коментар г-жа Десислава Атанасова, но тя не си вдигаше упорито телефона. Щяхме да я попитаме следното:

1. Защо ГЕРБ легитимира пиар-шоуто на държавния глава, който три години поред не благоволи да свика КСНС при управлението на Борисов и съзнателно взломяваше институционалния консенсус?

2. Защо ГЕРБ легитимира нарушителя на Конституцията Румен Радев и нарушителя на Наказателния кодекс Кирил Петков, вместо да се дистанцира и да ги остави сами да разиграват евтиния си цирк, режисиран от Херо Мустафа?

Позицията на КСНС от вчера е позицията на кабинета „Борисов“ – преписана буквално, но без да се цитира авторството. Това обаче не е „приемственост“, а бездарие на новата власт. Може би г-жа Десислава Атанасова трябваше да го подчертае по-категорично, вместо да кокетничи на снимките до автора на държавния преврат Румен Радев.

Изобщо КСНС бе провал на цялата политическа класа и унижение за избирателите, които пак се оставят да ги вземат за шарани. Някакви напълно неподготвени и несъстоятелни хора, случайници, си играят на политика, начесват самолюбието си и ни представят това като загриженост за националните интереси.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в първия ден на февруари САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в първия ден на февруари
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПИК TV: В парламента се захапаха - обиждат се на малка софийска и руска коалицийка (НА ЖИВО) ЕКШЪН В ПИК TV: В парламента се захапаха - обиждат се на "малка софийска и руска коалицийка" (НА ЖИВО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК