ЦРУ разширява онлайн вербуването - дава инструкции на мандарин, фарси и корейски

Америка

ЦРУ разширява онлайн вербуването - дава инструкции на мандарин, фарси и корейски

8353
преди 7 часа
ЦРУ разширява онлайн вербуването - дава инструкции на мандарин, фарси и корейски
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Централното разузнавателно управление на САЩ започна нова кампания за вербуване на информатори от Китай, Иран и Северна Корея, с което допълва успешните според него усилия за набиране на информатори от Русия, предаде Ройтерс, като се позова на говорител на ЦРУ.

препоръчано

Главната американска шпионска агенция разпространи инструкции на мандарин, фарси и корейски език в профилите си в платформите "Екс", "Фейсбук", "Инстаграм", "Телеграм", "ЛинкедИн", както и в "Дарк уеб" за това как може да се свърже човек с нея по сигурен начин, се казва в изявление на нейния говорител.

"Усилията ни на този фронт бяха успешни в Русия и искаме да се уверим, че индивиди в други авторитарни режими знаят, че ние сме отворени за бизнес", каза още говорителят и добави, че ЦРУ се адаптира към засилените ограничения на държавите и глобалното наблюдение.

Жаждата на ЦРУ за разузнавателна информация нарасна на фона на разширяващото се сътрудничеството на Китай с Русия и Иран и засилването на китайската регионална военна мощ. Русия, Китай, Иран и Северна Корея са известни сред разузнавателната общност в САЩ като "твърди мишени" - държави, в чиито правителства е трудно да се проникне.

ЦРУ започна да вербува информатори от Русия през 2022 г., като публикува текстове на руски език в профилите си в социалните мрежи за това как руснаците да се свържат с агенцията по сигурен начин, последвани през 2023 г. и от видеоклипове.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Георги Харизанов с анализ за предизборните битки и изхода от вота: Борисов може да направи само евроатлантическо правителство с ППДБ, Пеевски и донякъде ИТН (ОБНОВЕНА) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Георги Харизанов с анализ за предизборните битки и изхода от вота: Борисов може да направи само евроатлантическо правителство с ППДБ, Пеевски и донякъде ИТН (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК