ЦЯЛАТА СХЕМА В ПИК: ОПГ начело с Лозан Панов 6 години овладява и брутално насилва съдебната власт - вижте хронология на манипулацията в разпределението на делата и участниците

Темида

ЦЯЛАТА СХЕМА В ПИК: ОПГ начело с Лозан Панов 6 години овладява и брутално насилва съдебната власт - вижте хронология на манипулацията в разпределението на делата и участниците

62737
на 08.04.2020
ЦЯЛАТА СХЕМА В ПИК: ОПГ начело с Лозан Панов 6 години овладява и брутално насилва съдебната власт - вижте хронология на манипулацията в разпределението на делата и участниците
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Бруталните действия за овладяване на съдебната система и контрол на делата с най-големи финансови интереси, което преди дни констатира одитен доклад, възложен от ВСС, разкрива, че в периода 2012 – 2020 г. в съдебната система е действала стройно организирана престъпна група начело със сегашния шеф на ВКС Лозан Панов.

препоръчано

В групата влизат сегашният съдия от ВКС Владимир Йорданов, бившият правосъден министър и днешен лидер на партия „Да, България“ Христо Иванов, бившият шеф на Софийски районен съд и днешен общински съветник в София от "Демократична България" Методи Лалов, бившият шеф на Софийски градски съд Калоян Топалов и бившия член на ВСС и сегашен съдия от Софийския апелативен съд и председател на соросоидния Съюз на съдиите Калин Калпакчиев.

Техните действия разкриват и намесата на политици и адвокатски кантори, пряко заинтересовани от контрола върху делата, водени от държавата срещу олигарха Иво Прокопиев, Трайчо Трайков, фалита на КТБ и избягалия банкер Цветан Василев.

Хронологията на събитията показва стройна система за овладяването на възловите съдилища ВКС, СГС и СРС и внедряването на конкретни магистрати за изпълнението на конкретни мръсни поръчки и дискредитирането на българската прокуратура от подсъдими олигарси като Иво Прокопиев, Огнян Донев и забегналия банкер Цветан Василев.

Ето и хрониката на една мерзавщина, представяна пред българското общество като борба за независима и справедлива съдебна власт:

2006 г.

Лозан Панов е изпълняващ длъжността зам.-председател на административното отделение в Софийски градски съд.

Компютърни специалисти там са инж. Ташко Ташев и постъпилият наскоро Анчо Димитров

ВСС избира Лозан Панов за председател на новосъздадения Административен съд - София град.

Предлага на Ташев да напусне СГС и да бъде назначен за компютърен специалист там. Той отказва. Панов отправя същото предложение към Анчо Димитров. Той се съгласява.

Докато Лозан Панов е шеф на АССГ, там има двама компютърни специалисти – Анчо Димитров и Кристиян Михайлов. Деловодител в същия съд е Борислав Петров.

2012 г.

Председателят на Софийски районен съд Методи Лалов и многократно наказваният и впоследствие и лишен от права адвокат Христо Иванов заминават на обучение в САЩ по линия на фондация “Америка за България“. Двамата са близки приятели още от 2005 г., когато Лалов е младши съдия в СГС и прекарват свободното си време заедно.

Председателят на Софийски градски съд Владимира Янева назначава инж. Ташко Ташев за началник на отдел „Информационни технологии“.

Съдията от Софийския апелативен съд Калин Калпакчиев става член на ВСС и повежда битката сресу СГС и прокуратурата от позициите си в т.н. съдебно правителство.

В СГС започват делата срещу бившите министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков и собственика на Кръга „Капитал“ Иво Прокопиев за продажбата на остатъчните дялове от енергодружеството ЕVN.

2014 г.

Единственият номиниран за председател на ВКС е Лозан Панов, който по това време е съдия във Върховния административен съд с председател Георги Колев. По-късно бившият конституционен съдия и приближен на Иван Костов Румен Ненков признава публично, че именно той е предложил Лозан Панов за шеф на ВКС.

Плъзват слухове, че номинацията на Лозан Панов е подсказана от собственика на една от най-големите адвокатски кантори, както и на издателство „Сиела“, издаващо нормативни актове - Иван Тодоров, на тогавашната лидерка на Движение „България на гражданите Меглена Кунева, в чиято листа за парламентарните избори е братът на Иван Тодоров – Веселин Тодоров, по това време директор на „Сиела“.

Кунева обявява пред широк кръг хора, че шеф на ВКС не може да бъде никой друг, освен Лозан Панов. В последствие Панов е засечен като чест гост в кантората на Иван Тодоров.

При председателя на СГС Владимира Янева се появява млад мъж с брада, който се представя за шеф на неправителствената организация „Български институт за правна инициатива“ и иска достъп до системата за разпределение на делата и деловодната система. Младежът е Христо Иванов. Янева нарежда на Ташко Ташев да осигури целият възможен достъп до информацията на Христо Иванов.

Започват яростните атаки на издания на подсъдими олигарси като Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев срещу главния прокурор Сотир Цацаров.

2015 г.

Лозан Панов е избран за шеф на ВКС на 29 януари.

Христо Иванов става министър на правосъдието във второто правителство на Бойко Борисов.

В СГС започват делата за фалита на КТБ и избягалия банкер Цветан Василев.

Яростните атаки на кръга „Капитал“ срещу Владимира Янева, започнали още през 2012 г. набират сила.

Лозан Панов и Христо Иванов образуват дисциплинарни производства срещу Владимира Янева с дейното участие на членовете на ВСС Калин Калпакчиев, Галина Карагьозова, Соня Найденова, Калин Иванов, Елена Атанасова.

Една от линиите е откриване на слабости в IT системата на СГС чрез доклад, написан, а всъщност само подписан от началника на отдел ИТ във ВКС Павел Андреев.  Година по-късно от кореспонденция по Скайп става ясно, че докладът най-вероятно е писан от Красимир Гаджаков, който по това време живее в Канада при брата на Ташко Ташев, който освен това го обучава и му намира работа във фирмата, в която той работи. Гаджаков се разкайва пред брата на Ташев, че не е подозирал за роднинските им връзки, като обяснява, че Христо Иванов е искал това от него, за да звучи по-тежко, тъй като е българин, който работи в чужбина.

Владимира Янева подава оставка от шеф на СГС.

Лозан Панов като шеф на ВКС назначава за временно изпълняващ длъжността съдията от ВКС Владимир Йорданов.

Владимир Йорданов вика Ташко Ташев и му заявява, че неговият шеф Лозан Панов иска от Ташев да напише всичко, което знае срещу Янева, срещу ръководството на СГС и в частност за специалното разпределение на делата. Ташев отказва.

Няколко дни по-късно – на 27 март 2015 г. на Ташев е връчена заповед, подписана от Владимир Йорданов, да напусне работното си място от кабинета и да заеме временно работно място в деловодството „Обезпечения и частни жалби“.

През май служителите от отдел ИТ на СГС да продължат да работят под ръководството на служителя от ВКС Анчо Димитров.

По същото време в много кратък срок са форматирани твърдите дискове на сървърите и компютрите на СГС и единственият, който инсталира програмите е Анчо Димитров.

Анчо Димитров веднага предлага в отдела му да бъдат назначени без конкурс служителите от ВКС Кристиян Михайлов и деловодителя Борислав Петров.

През юни за шеф на СГС е избран единственият кандидат Калоян Топалов, който преди това 3 години е бил преподавател в Националния институт на правосъдието и през това време не е писал нито едно съдебно решение.

Като преподавател Топалов се запознава с втората си съпруга Даяна Цветанова. Кумуват им Владимир Йорданов и съдия Радостина Данаилова, която много бързо става ръководител на Търговското отделение на СГС, без да има необходимия стаж, и зам.-председател на съда. Тя е командирована от Софийски районен съд по личното решение на председателя на съда Методи Лалов.

Анчо Димитров продължава да бъде служител на ВКС и остава действаш шеф на ИТ в СГС и по времето на новия председател Калоян Топалов, който посочва за шеф на ИТ отдела Кристиян Михайлов.

Идеята на Лозан Панов да направи Владимир Йорданов шеф на Софийския апелативен съд се осуетява заради разпространената информация за действията му. Въпреки това той дава на новоизбраната председателка на този съд Даниела Дончева само 15 минути, за да се яви в кабинета му в последния възможен ден и да подпише встъпването си в длъжност с надеждата това да не стане и да се обяви нов конкурс. Дончева обаче успява.

На 3 юли в последния си ден като и. д. шеф на СГС Владимир Йорданов уволнява инж. Ташко Ташев неправомерно, след което се връща във ВКС.

Избухва аферата „Кумовете“.

Владимир Йорданов спуска задачите, поставени от Лозан Панов, на Калоян Топалов при честите им срещи в градинката пред Народния театър.

Лозан Панов държи остра политическа реч по случай 135-а годишнина от създаването на ВКС, в която нападна ВСС и българските политици. Оказва се, че речта е писана от вече покойния юрист и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ Кристиан Таков. Панов повежда безпрецедентен протест на съдии с тоги от ВКС, СГС и СРС пред Съдебната палата.

Христо Иванов подава оставка като правосъден министър, след като депутатите отказват да приемат предложението му за обяздване на прокуратурата по политическа линия и създава партия "Да, България".

2016 г.

Калоян Топалов отстранява под различна форма 30 съдии и 80 служители от СГС.

На 18 февруари се самоубива командирования от Софийски районен съд в Софийски градски съд съдия Цветан Ценов, който сам пожелава командировката му да бъде прекратена, след като е изготвил към 50 акта под натиска на некопметентната му началничка Данаилова. На разпитите за смъртта на Ценов Топалов и Данаилова неизменно присъстват. Прокуратурата прекрати разследването.

Калоян Топалов с тежки административни нарушения освобождава 25 неудобни съдебни помощници, които имат пряк достъп както до делата, така и до инструкциите на съответния съдия как да бъде постановен определен съдебен акт.

Шефът на Софийски районен съд Методи Лалов назначава втората съпруга на Калоян Топалов – Даяна, като съдия в Софийския районен съд. Тя на свой ред издърпва най-добрата си приятелка от СРС Татяна Костадинова в СГС без конкурс в Търговското отделение, като по съвместителство поема и поста началник на съдебните помощници.

На 9 декември, почти една година преди края на мандата си, Методи Лалов подава оставка в знак на несъгласие с цялостната политика на ВСС и поради посегателствата на кадровия орган върху независимостта на съда. С него оставки подават всичките заместник-председатели на съда – съдиите Райна Мартинова, Силвана Гълъбова, Албена Ботева и Стоян Михов. И организира протести пред ВСС.

2017 г.

Методи Лалов организира протести на съдии и съдебни служители пред сградата на ВСС.

Калоян Топалов напусна председателския пост в СГС и обяви, че напуска и съдебната система. Според запознати актът му е продиктуват от опасения да попадне под ударите на закона за изнасянето на конфиденциална информация за подслушване на чужди посланици.

2019 г.

Започват яростни атаки на изданията на подсъдими олигарси като Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев срещу избора на бившия шеф на Специализираната прокуратура и зам.-главен прокурор Иван Гешев за главен прокурор.

Методи Лалов поведе листата на коалицията Демократична България , като част от партията на Христо Иванов „Да, България“ за местните избори и стана общински съветник.

Калин Калпакчиев оглави скандалния Съюз на съдиите, който се намесва в работата на ВСС и внедрява свои кадри в различни съдилища.

2020 г.

Одитен доклад за централизираната система за случайно разпределение на делата в съдебната система, извършен в периода 17 февруари – 9 март, констатира, че тя може да бъде обект на цялостна неоторизирана манипулация.

До инспекцията се стигна след близо едногодишен дебат в Пленума на Висшия съдебен съвет, завършил в края на миналата година с възлагането на проверка от външен оценител.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с най-дълбоко гърло Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО) УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с "най-дълбоко гърло" Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК