Частични местни избори предстоят в четири села на територията на област Перник

Региони

Частични местни избори предстоят в четири села на територията на област Перник

9794
на 21.06.2024
Частични местни избори предстоят в четири села на територията на област Перник
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Частични местни избори предстоят тази неделя в четири села на територията на област Перник.

препоръчано

Сред тях са Студена, Люлин, Богданов дол и Прибой, съобщиха от Общинските избирателни комисии в Перник и Радомир. 

До частичния вот в населените места се стигна, след като бяха прекратени предсрочно пълномощията на новоизбраните им кметове.

В три от тях - Студена, Богданов дол и Прибой, победителите на местния вот миналата година не спазиха законовото изискване в едномесечен срок от полагането на клетва да прекратят участието си в търговски дружества. Оставка по лични причини подаде кметът на пернишкото село Люлин.  

За кметския пост в две от селата - Студена и Люлин, кандидатът е само един. В другите две населени места ще се съревновават по двама претенденти.  

Студена ще е и единственото село, където ще се гласува в общо две секции. На останалите три места ще има само по една избирателна комисия.  

Комбиниран вот с хартиена бюлетина и машина ще може да се упражни в секциите в Студена и Люлин. В останалите две села гласуването ще е изцяло с хартия.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК