Частна компания подновява търсенето на изчезналия малайзийски самолет

СВЕТЪТ ДНЕС

Частна компания подновява търсенето на изчезналия малайзийски самолет

6473
на 07.01.2018
Частна компания подновява търсенето на изчезналия малайзийски самолет
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Правителството на Малайзия разреши на частна американска компания да продължи издирването на останките от изчезналия преди четири години самолет на малайзийските авиолинии, предаде ДПА, цитирана от БТА.

препоръчано

Боингът 777, извършващ полет MH370 от Куала Лумпур до Пекин, изчезна безследно на 8 март 2014 г. с 239 души на борда.

Сега компанията „Оушън инфинити“ ще претърси зона от 25 хил. квадратни километра край бреговете на Австралия, където според експерти може да се е разбил самолетът.

Тя обаче ще получи пари за работата си само ако го намери, уточни министърът на транспорта Лиоу Тионг Лай.

Малайзия, Китай и Австралия извършиха най-дългото в историята на авиацията издирване – 1 046 дни – но през януари 2017 г. прекратиха безплодните си опити да намерят летателния апарат.

Предполагаеми отломки от самолета бяха изхвърлени на о-в Реюнион и на източния бряг на Африка, но досега само две от тях бе потвърдено, че са от боинга.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК