Вход
София
Времето в София -1 o C

ЧЕРВЕНАТА ВОЙНА: Социалистите с нова подписка срещу Корнелия Нинова. БСП на косъм да загуби субсидията си

ЧЕРВЕНАТА ВОЙНА: Социалистите с нова подписка срещу Корнелия Нинова. БСП на косъм да загуби субсидията си

на 01.07.2020
90131
0
ЧЕРВЕНАТА ВОЙНА: Социалистите с нова подписка срещу Корнелия Нинова. БСП на косъм да загуби субсидията си
Автор: ПИК
01.07.2020
0
90131

Социалистите нямат намерение да се предават пред врътките на лидерката на партията с изтекъл мандат Корнелия Нинова и опита й да запази партийната ЦИК за избора на председател. Както и да продължи да харчи безконтролно парите на БСП, тъй като столетницата вече 6 месеца е без одобрен бюджет на фона на потрошените 30 милиона за 4 години.

Членовете на Националния съвет вече почти са събрали подписката за свикване на ново заседание на висшия орган в началото на юли, на който да бъдат решени всички въпроси, които Нинова смота благодарение на манипулациите на водещия на заседанието, проведено на 13 юни - Асен Гагаузов.

Това научи ПИК от отлично информирани източници от "Позитано" 20.

На последния пленум на Националния съвет след 6-месечна пауза, заради карантината, лидерката с изтекъл мандат беше напълно бламирана по всички точки. Като се почне от взетото от нея решение "на подпис" кога да бъдат проведени вътрешнопартийните избори за председател и конгресът и се стигне до отхвърления й финансов отчет за миналата година.

Последният срок за внасянето на финансовия отчет на партията за миналата година изтича на 13 юли и, ако Нинова направи това без одобрението на Националния съвет, поставя под заплаха регистрацията, а съответно и субсидията на БСП, споделиха пред ПИК запознати. Ако няма одобрен отчет, партията може да загуби регистрацията си и правото да се яви на парламентарните избори. Освен това може да получи наказание от Сметната палата и да изгуби субсидията си.

Така че за нея е наложително да приеме предложението на социалистите за ново заседание на висшия партиен орган, колкото и да не й се иска.

На последното безпрецедентно не беше подкрепен и политическият доклад на председателката на БСП, което не се е случвало никога в историята на над стогодишната партия. Накрая лидерката разпрати есемеси на хората си в залата, за да излязат и да провалят кворума, и самата тя отново безпрецедентно също напусна свикания от нея форум.

Социалистите още тогава се заканиха, че ще направят всички възможно, за да свикат още едно заседание на Националния съвет, на което да решат увисналите проблеми с финансовия отчет, бюджета за тази година и смяната на ЦИК. В подписката за свикване на ново заседание на Националния съвет на БСП на 12 юли те искат да бъде съставена комисия, която да провери цялостното финансово състояние на партията. Междувременно Нинова успя да ги амбицира още повече, като им разпрати фалшифициран протокол от пленума на висшия орган.

Той е изготвен от ненавистния им неин шеф на деловодството и бивш шеф на кабинета на Росен Плевнелиев в качеството му на регионален министър - Йордан Татарски, който беше изгонен от ГЕРБ и се оказа забъркан в сериозни финансови далавери.

На това отгоре Нинова се опита да "сготви" и най-големия си конкурент за поста и неин заместник в партията Кирил Добрев. Сайтове, които я обслужват, разпространиха запис от етажа, обитаван от Добрев, където има камери, за да записват всяка негова стъпка. На записа той вдига скандал на партийния чиновник Евгени Белий, но не става ясно какво го е вбесило, та да се наложи обвързаният с нежна дружба с Белий Иво Лилов да го спасява от Добрев.

Това беше причината социалистите веднага да отсъдят, че Добрев е жертва на умишлена провокация, чиито резултати по разпореждане на Нинова незабавно са станали публично достояние.

"Тия мръснишки ченгесарски номера няма да минат. Нинова се дозакла. За нас тя вече не съществува не само като лидер, но и като човек", отсъдиха впоследствие социалисти пред ПИК. И се зарекоха да й потърсят сметка за гнусното злепоставяне на конкурентите й.

Социалистите сега се съмняват, че лидерката с изтекъл мандат ще се опита да спекулира и със заразените с коронавирус червени, както бе установено за Янаки Стоилов веднага след заседанието на Националния съвет, и за още 5-ма червени. И ще ги ползва като повод да откаже да свика нов пленум на висшия орган и да избегне поредната порция бламиране и орезиляване пред цялата партия.

Сподели:
свързани новини
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Тежък удар по Корнелия Нинова! Съдът замрази делото й за кмета на Провадия ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Тежък удар по Корнелия Нинова! Съдът замрази делото й за кмета на Провадия
Административен съд – Варна спря производството по...
на 29.06.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17324
архив

Боксов мач. Единият боксьор здраво млати другия. Вторият, целият в кръв и синини, накрая пада и преди да изпадне в нокаут, прошепва:

- Добре ми разправяше мама да стана шахматист… 

x
СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)
x
Сигурни признаци, че партньорът ви си мисли за друга
x