ЧЕРВЕНА ТОЧКА: Председателят на БЛС д-р Маджаров избухна остро: Който иска да протестира, но лекарите няма да стават жертвени агнета

Здраве

ЧЕРВЕНА ТОЧКА: Председателят на БЛС д-р Маджаров избухна остро: Който иска да протестира, но лекарите няма да стават жертвени агнета

52155
на 24.11.2020
ЧЕРВЕНА ТОЧКА: Председателят на БЛС д-р Маджаров избухна остро: Който иска да протестира, но лекарите няма да стават жертвени агнета
Автор:   ПИК

"Преди повече от месец и половина чухме политическото решение, че ще тестват личните лекари, защото там е предния фронт. От тогава до сега протича един процес, все едно някой живее в паралелен свят. Аз на една от срещите с щаба казах, че сме готови от утре. От тогава до сега само си разменяме документи. В НЗОК нямаме нито една среща, преди 15 дни върнахме един документ и сега чакаме да ни върнат отговор", заяви пред Нова телевизия председателят на БЛС д-р Иван Маджаров по повод електронните направления и тестовете за личните лекари. 

препоръчано

Той заяви, че едно от нещата, които те предлагат да се разреши в условията на пандемия от ковид освен лечение при пулмолог, да може пациентът да бъде лекуван и от вътрешни болести.
"На първо място министърът не е виновен за нито едно от изброените неща. На друго място се бавят. Още вчера ние реагирахме с тотална подкрепа към новите предложени мерки. Ясно е, че няма да стане с толерантност и, ако продължи на ниво правителство, вече ще е наричаме безотговорност", заяви д-р Маджаров.

По думите са очаквали насреща да има разум от страна на обществото. "Ако сега има противопоставяне на мерките, ние лекарите няма да ставаме жертвени агнета. Да си протестират и да си горят маски и после да ходят да заменят лекарите. Достатъчно мълчахме на темата протести. Няма да бъдем обвинявани всеки ден защо не приемаме този или онзи, но когато системата е запушена се получава точно това", заяви д-р Маджаров гневен за заканите за протести и се обърна към лекарите: "Вие не сте жертвени агнета и не сте длъжни да спасявате тези, които постоянно ви обиждат и не ви уважават", заяви д-р Маджаров и припомни, че вчера живота си е загубил 36-годишен лекар.

"Ако мерките са твърде рано приложени и не както трябва, могат да доведат до обратен ефект. Ще бъде безотговорно от страна на властите, ако продължат да се съобразяват със заплахи от протести", заяви председателят на БЛС.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 289
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това