ЧЕРВЕНИТЕ ВОЙНИ НЕ СПИРАТ: Втори опозиционен център се изправя срещу Нинова, соцлидерката с опит да разчисти и Търново

Акценти

ЧЕРВЕНИТЕ ВОЙНИ НЕ СПИРАТ: Втори опозиционен център се изправя срещу Нинова, соцлидерката с опит да разчисти и Търново

315976
на 13.01.2021
ЧЕРВЕНИТЕ ВОЙНИ НЕ СПИРАТ: Втори опозиционен център се изправя срещу Нинова, соцлидерката с опит да разчисти и Търново
Автор:   ПИК

Велико Търново става втори център на вътрешнопартийната опозиция срещу лидера на БСП Корнелия Нинова след Пловдив, съобщава Breaking.bg. Нинова реално е персона нон-грата в старата столица. Нейният човек Петко Тюфекчиев е разжалван от другарите си и смъкнат от поста Областен председател, където е утвърдена Марияна Бояджиева, опозиционно настроена срещу сегашното ръководство на БСП. Махнат е и общинският председател Стефан Антонов- от кръга „Витановците“ / там са Петко и Стоян Витанов- хора на Нинова/. Кръгът е известен още и като „Левчетата“. На негово място председател на най-старата соцорганизация в страната – търновската е избран журналистът Михаил Михалев.

препоръчано

С мотив отваряме работни места за млади хора Нинова създаде платени регионални координатори. Със заплата 1000 лева. След което махна досегашният млад такъв и сложи близо 50 – годишният Петко Тюфекчиев. Този другар обаче тотално провали кметската кампания на БСП в старата столица , като извади крупна сума за търговски обект в центъра на града посред кампанията. За този случай писа единствено Breaking.bg на 22 октомври 2019 година. Въпреки, че местните социалисти не искат нито „Левчетата“, нито Тюфекчиев Нинова ги налага отново силово на структурите. Така предварително си гарантира загуба на изборите.

Че Нинова е загубила Велико Търново съобщава и търновският вестник „Борба“. Според публикацията регионът се оформя като един от стълбовете на вътрешно партийната опозиция на Нинова.

Лидерката на БСП е изгубила влияние в областната си и доста от общинските партийни структури, което ще й попречи да има крайната дума както за водача на местната си листа, така и за състава й. Според неофициална информация, макар тук да е в ситуацията на Пловдив, където, заради Георги Гергов е „генерал без армия“, тя ще опита да наложи като първи депутатът Георги Свиленски, разбра „Борба“ от отлично осведомени. Той е известен и като първият съпруг на сегашната Първа дама Десислава Радева.

Досегашната практика при социалистите обаче доказва, че ако не заложат на местен авторитет със солидно национално присъствие- винаги губят. Стари бесепари вадят за пример и двата мандата на акад Благовест Сендов, когато червените доминират с неговото водачество. След това обаче налаганите кандидатури маргинализираха столетницата с едно единствено изключение- Весела Лечева. Лечева е безалтернативен авторитет и проекция именно на профила-„местен със значимо национално присъствие“ и всяка подмяна на кандидатурата й би била лош вариант.

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГ: Този ден се счита за един от критичните. Постарайте се да имате само положителни мисли АСТРОЛОГ: Този ден се счита за един от критичните. Постарайте се да имате само положителни мисли
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов нареди зелените коридори да продължават да действат (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов нареди зелените коридори да продължават да действат (ВИДЕО)
ново
Днес: 183
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това