ЧЕРВЕНИТЕ ВОЙНИ: Търкулна се още една лидерска глава в БСП, Корнелия Нинова мълчи

АВТОРСКИ НОВИНИ

ЧЕРВЕНИТЕ ВОЙНИ: Търкулна се още една лидерска глава в БСП, Корнелия Нинова мълчи

699294
на 12.04.2021
ЧЕРВЕНИТЕ ВОЙНИ: Търкулна се още една лидерска глава в БСП, Корнелия Нинова мълчи
Автор:   ПИК

Председателят на Областния съвет на БСП във Враца Ивайло Лилов подаде оставка заради изборните резултати в областта. Това съобщи той на пресконференция. Това е добър пример за лидерката на левицата Корнелия Нинова, която, въпреки драматичния провал на червените в цялата страна, се запъна на поста си и отказа да подаде оставка. Такава подаде само Изпълнителното бюро на БСП.

препоръчано

Коментар на Нинова за поредната ключова оставка в партията няма.

Коалицията "БСП за България" не е първа политическа сила в нито една от десетте общини в област Враца. Ивайло Лилов посочи, че политическата сила е втора в общините Мизия и Оряхово, където разликата с първата - ГЕРБ, е само няколко десетки гласа.

Добри са резултати и в общините Мездра и Хайредин, според неговата оценка. По думите му това се дължи на местните партийни организации, които не са се отказали, а са работили в много сложна обстановка.

Ивайло Лилов обясни, че резултатите са такива, каквито са и „са получени в едни избори проведени в условията на натиск, купен и корпоративен вот“. Според него, най-важното от резултатите е, че ГЕРБ е изваден от властта и повече няма да може да управлява.

Безспорно изборните резултати показват, че има какво да се желае от работата на местните структури на БСП, за да затвърдят доверието на хората и да разширяват влиянието на партията, каза още Лилов. По думите му петте години като председател на областната организация на БСП са дълъг период, а политиците трябва по-често да се сменят.

Ивайло Лилов категорично отрече да му е оказван натиск, за да подаде оставка. Той посочи, че това е лично решение и с него иска да помогне на организацията да продължи работа в новите условия след изборите.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това