ЧЕРВЕНИ ВОЙНИ - Крум Зарков: Нинова се скри зад една подписка. Защо беше този финт и фарс?!

Акценти

ЧЕРВЕНИ ВОЙНИ - Крум Зарков: Нинова се скри зад една подписка. Защо беше този финт и фарс?!

51901
на 23.01.2022
ЧЕРВЕНИ ВОЙНИ - Крум Зарков: Нинова се скри зад една подписка. Защо беше този финт и фарс?!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

С обичайни дитирамби, дълъг доклад, който заобикаля истинските въпроси, подписка, която циркулира полулегално между делегатите - всичко това трябваше да успи делегатите на конгреса. Вчера исках да изправя делегатите пред тяхната отговорност и себе си също така. Това заяви пред Би Ти Ви Крум Зарков, коментирайки 50-ия конгрес на столетницата, проведен вчера. 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

"Моята битка не беше срещу Корнелия Нинова. Тя самата заяви своята оставка през ноември, вчера я потвърди и изведнъж се скри от "състезанието", допълни той.

"Това, което се случи между нас е това, което казах още на 4 април след първата загуба. Казах: "Хора, това не е просто загуба. Нещо страшно се случва - страшно за нашата партия и нашите симпатизанти. И ако не реагираме като ужилени, спиралата е само надолу", заяви Зарков. 

Според него оттеглянето на оставката на Нинова ще нанесе тежки сътресения на партията. 

"Ролята - моята и на тези, които не бяха съгласни вчера със случващото се, е да канализираме енергията, да не се предаваме, да не се отчайваме, да помогнем на партията да преминем и през това и след това да я стегнем и да я превърнем в голяма партия на България", заяви той.

Зарков отбеляза още: "Признавам си, че бях изненадан вчера. С Корнелия Нинова сме работили дълго време. Но "смелостта" да се скрие зад подписка на делегати - просто не го очаквах наистина. Това показва слабост. Защото за един политически лидер най-важното, което има, е своята дума. И когато си заявил нещо публично - оставка, констатиране, пряк избор - защо беше този финт, фарс, гротеска?! Това ще донесе много лош ефект - и за самата госпожа Нинова, и за БСП. Съжалявам, че тя се скри зад тези 415 делегати".

"Това, което се случи на изборите, не е по силата на изборен резултат, а на политическа конюнктура. Не може БСП да остане четвърта, да ни изпревари ДПС! Дълбоките проблеми на БСП са личностни, политически и организационни", заяви той.

"Недобър знак беше фактът, че конгресът на БСП се проведе точно по време на церемонията на президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова. Винаги съм твърдял - социалистите масово подкрепят Радев и Йотова. Но Нинова и новото ръководство през последната президентска кампания атакуваха брутално Радев", заяви Крум Зарков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО) СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК