ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ: Ген. Атанасов призна за тайна среща с Борисов - ето къде и за какво са се пазарили

Епицентър

ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ: Ген. Атанасов призна за тайна среща с Борисов - ето къде и за какво са се пазарили

263779
преди 6 часа
ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ: Ген. Атанасов призна за тайна среща с Борисов - ето къде и за какво са се пазарили
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Все по-ярко червени стават разделителните линии между ГЕРБ и ППДБ относно възможността да се състави редовно правителство след изборите на 27 октомври. 

препоръчано

Лидерът на "Демократи за силна България" Атанас Атанасов се е възползвал от извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев миналия петък, за да започне пазарлъците с Бойко Борисов.

За срещата им генералът призна сам на партийно мероприятие пред малоброен актив на ППДБ в Пловдив.

"Миналия ден по време на консултативния съвет при президента имах възможност да разменя няколко изречения с Бойко Борисов и му казах директно: "Това, което предлагаме, не е блъф". Основната задача на нашата коалиция е след изборите да приложим този план, който вече неколкократно го предлагаме на обществото и на другите политически сили", заяви Атанасов.

Става дума за предложението на коалицията следващият премиер да бъде равноотдалечен и независими партийно. Генералът обаче не разкри какво е отвърнал на предложението му Борисов, но и без това, той вече заяви своята позиция по въпроса: "Трябвало да има премиер, равноотдалечен от всички партии. Къде е в България равноотдалеченият човек за премиер, кой е тоя някой друг, да не е извънземен? Ние затова сме партия, за да понесем отговорност, затова идват хората. Не ни трябва равноотдалечен, а всички да сме вътре, за да носим отговорност. Аз ви казвам, че ще направя всичко възможно да има правителство този път".

Атанасов изръси и голяма небивалица пред актива на ППДБ под Тепетата: "Ние сме реален конкурент на ГЕРБ на изборите, борим се за първото място". Далеч по-реалистично звучеше Асен Василев преди десетина дни, когато обяви в национален ефир, че "правителство в мандата на победителя (разбирай ГЕРБ - б.р.) няма да подкрепят".

"Няма да подкрепим от когото и да било да се предлага правителство с министър-председателя ярка политическа личност, да речем от ГЕРБ", натърти и ген. Атанасов вчера, но заявките и намеренията на ГЕРБ са коренно противоположни. 

 

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК