Вход
София
Времето в София 3 o C

ЧЕРВЕНИ НЕВОЛИ: Корнелия Нинова сама се закла с подадената оставка - Конституционният съд вече е отхвърлил възможност тя да запази поста си (СТЕНОГРАМА)

ЧЕРВЕНИ НЕВОЛИ: Корнелия Нинова сама се закла с подадената оставка - Конституционният съд вече е отхвърлил възможност тя да запази поста си (СТЕНОГРАМА)

на 13.06.2019
115708
31
ЧЕРВЕНИ НЕВОЛИ: Корнелия Нинова сама се закла с подадената оставка - Конституционният съд вече е отхвърлил възможност тя да запази поста си (СТЕНОГРАМА)
Автор: ПИК
13.06.2019
31
115708

Лидерката на БСП Корнелия Нинова сама се закла, подавайки оставка. Всичките ѝ по-нататъшни опити да се удържи на поста чрез различни процедурни врътки по време на заседанието на 49-я конгрес на партията, което сама свика на 16 юни, предварително са обречени на неуспех заради решение на Конституционния съд. 

Телевизията на Корнелия Нинова клевети Пеевски, Цветан Василев споделя във Фейсбук (СНИМКА)

Телевизията на Корнелия Нинова клевети Пеевски, Цветан Василев споделя във Фейсбук (СНИМКА)

Банкерът-беглец Цветан Василев разкри във фейсбук тежките...

на 11.06.2019

То касае сходен казус, свързан с депутата от ГЕРБ Делян Добрев, и неговото подаване и оттегляне на оставката му като народен представител.

Това установи ПИК от стенограмата на заседанието на Националния съвет на БСП, на което Нинова обяви оставката си, както сравнението й с от решението на Конституционния съд по казуса "Делян Добрев".

От стенограмата на форума на социалистите става ясно, че те са приели възторжено изявлението на Нинова , че подава оставка. И то е било последвано от ръкопляскания в залата. Ето точния запис в стенограмата:

"Но е факт - ние загубихме тези избори. Смятам, че всеки трябва да носи отговорност за това в цялата партия, че трябва да се проведат конференции с обективен анализ за причините, че трябва да се вземат съответните решения там, където организациите преценяват, че е необходимо да се носи отговорност от ръководството.

Но демократичните партии в правовите държави, в модерното общество отговорността винаги се носи от председателя на партията. Затова аз поемам отговорността за тази загуба.

Подавам си оставката като председател на Българската социалистическа партия.

Предлагам свикване на конгрес в съкратени срокове от 15 дни, който да констатира по силата на устава тази оставка. (ръкопляскания)."

От това изявление на Нинова още в самото начало на заседанието на Националния съвет на БСП става ясно, че самата тя свиква конгреса, за да КОНСТАТИРА ставката ѝ.

Впоследствие през последната седмица преди провеждането на конгреса Нинова и кликата ѝ, окупирала "Позитано" 20 в лицето на заместника ѝ Кирил Добрев и приближения ѝ Драгомир Стойнев предприемат поредица от манипулации, за да осуетят констатирането на оставката на лидера и дори да предизвикат оттеглянето ѝ.

Самите социалисти са станали причина за решаването на абсолютния същия казус. Начело на възмутените червени от опитите на опонента им Делян Добрев да запази депутатската си позиция е... именно лидерката на БСП Корнелия Нинова, която сега се опитва да се извърти от собственото си решение за оставка.

Подобен казус разглежда Конституционният съд по повод на подадената и в последствие оттеглена оставка на депутата от ГЕРБ Делян Добрев през октомври 2017 г. Разглеждането е по искане на 64-ма депутати от БСП в 44 Народно събрание, а докладчик по делото е Константин Пенчев, който вече има опит от блокирането на регистрацията на новото ръководство на СДС през 2009 г. като шеф на ВКС.

Ето какво се казва в решението на Конституционния съд за оттеглената оставка на Делян Добрев:

"Подаването на оставка от народния представител е субективно преобразуващо право, което „води до едностранна промяна в смисъл на прекратяването на конституционното правоотношение на н. п. Д.Д. и до предсрочното прекратяване на неговия мандат като народен представител.“. Народното събрание трябва само да констатира наличието на този правопогасяващ факт и да прекрати с решение пълномощията на народния представител. С решението за отхвърляне на оставката парламентът е погазил честта и достойнството на подалия оставка, нарушил е принципа на свободния мандат по чл.67, ал.1, както и разпоредбата на чл.72, ал.1, т.1 от Конституцията".

"Упражняването на функциите на народния представител може да е пълноценно и в интерес на обществото само, ако те се изпълняват с необходимата добросъвестност и желание. Поради това принудителното продължаване на правоотношението на политическо представителство, въпреки волята на народния представител то да бъде предсрочно прекратено, противоречи на естеството на това представителство", обясняват още висшите магистрати.

И накрая заключават:

С оглед изложеното съдът

Р Е Ш И:

ОБЯВЯВА за противоконституционен отказа на Народното събрание от 4 октомври 2017 г. да прекрати предсрочно пълномощията на народния представител Делян Александров Добрев на основание подадена оставка от 3 октомври 2017 г.."

Решението е взето на 30 юнуари 2018 г."

Социалистите, както и юристите в БСП са категорични, че щом висшият правосъден орган в държавата се е произнесъл категорично по този казус, е напълно излишно да се правят каквито и да било опити за промяна на вече обявеното от Корнелия Нинова решение да подаде оставка и всеки опит за нейното осуетяване по какъвто и да било начин ще бъде атакуван в съда.

"Когато една партия е грешна, може да се поправи, но когато една партия става смешна, това е задълго. Нинова ни направи за смях, а ако продължи, никога няма да се избавим от този позор", коментираха пред ПИК социалисти, потресени от болните амбиции на лидерката в оставка да се удържи с нокти и зъби за поста, от който самата тя се отказа.

"Лесно я избрахме, но май ще е много трудно да се отървем от нея, защото на нея изобщо не ѝ пука за БСП и няма грам човешко достойнство", констатират с покруса червените.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(31)
1
сега?!
2
Ще преметне и Конституционния Съд !
3
Ама вие сериозно ли? Къде е народен представител и НС, къде е конгрес на партия :) Компютри и компоти....
4
Какво има общо Конституциония съд с устава на една партия?? В устава им е записано щом някой подаде оставка няма връщане и това е. Каквито и врътки да прави Киро Контрабандата връщане на оставка няма. Най-малкото лъжкинята и манипулаторка Нинова ще стане отново за смях!
5
Бойко извади го да пръдна
6
КАКА КУРИ САМА СИ ГО ТУРИ !!! МА МНОГО ТЪПА БЕЕЕ.
7
Каква визия,каква стратегия и тактика очаквате от една лакома мегаломанка,която нищо не е постигнала сама в живота си?До сега винаги е била назначавана,като си е плащала в натура,но тези времена свършиха,не е вече кифла,а дебела погача!Винаги е предавала тези,които са я назначавали,за парата продава си душата!Какво означава за Нинова БСП, една далавера като Техноимпекса,но за повече милиони!Защо не позволява ревизия на касата,защо е прехвърлила парите на БСП на Вирджините?Това са въпросите към Нинова!
8
ПИК отново бълва фалшиви новини! Еталон сте по безсрамие и лъжи! Продължавайте! Всяка свиня си има своята Коледа.
10
Аз не знам какво общо има казуса на Нинова с казуса на оня селтик Добрев,който не е бил никакъв в частната партия.Тя не подава оставка като депутат за конфликт на интереси.
11
К'во шъ ра'пти? На магистралите на Боко ли?
12
КС се в произнесъл за оставка на депутат от НС, а не партиен лидер пред собствената му партия.
13
Че ,той и Делян не е подавал оставка за конфликт на интереси. Гиди, изопачаври, червени...
14
БСПдирадската партия в лицето на най гнусния БСПдираст, скочиха срещу премахването на субсидията, и то много остро!! След като си обраха собствената червена каса, сега гнусният им Импексов вестник и още по гнусната им джендърска Импексова ТВ, ще умрат в червена агония!! ................................................................................................................................................. Пик с такива анализи и новени, ще докарати Импексовите комунета, водени от Импексовата Курабия, Румен Пъпката и бившата крадлива кучка Йо на СС Момата, до инфаркт бе. Имайте милост, че от бой по червените кухи спинозни манерки, троловете им пишат само глупости бе!! ............................................................................................................................................................................. Затова ще продължавам да питам импексовата Курабия, Румен Пъпката Омбоцмана Мая Костинбродска и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦАГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости и то с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна Импекс за десетки милиона, а не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Това е така, защото съм глупава и наивна ли, или щото не съм близала нечий премиерски сладолед, или сладоледа на руски КГБе агент!!
15
Хора докога ще търпим Румен Пъпката, да бръмчи по разни екскурзии със селската си корвета, на наш гръб бе хора! Не ли време и на тоя червен кретен да се спрат субсидиите, че ще изпразни хазната! Какъв главнокомандващ, е тоя клепоух мерзавец, след като армията прави учения, а той събира гащите на селската курабия, за поредния банкет! Някой може ли да посочи поне едно полезно нещо, което тоя кретен да е направил за държавата ни освен, че близа сладоледа на Путин, за тоя дето духа. Не ли е вече време да изхвърлим боклука, и да закрием тая никому непотребна длъжност!!!
16
Тя Курнелка си е така. Погледнете само "трудовия" й стаж. Тук 2 месеца юрисконсулт, там три месеца пак същото, после някой и друг месец следовател, докато е докопала кокала и източила каквото трябва. Не мога да си представя нормален ръководител, който наследява няколко милиона в сметките на "Техноимпекс" и не плаща соц. осигуровки на служителите. На всичко отгоре и ведомостите за работни заплати са смотани. И естествено хората сега не могат да се пенсионират. Но на това перде не му пука. Тя нейното си го е взела и сега продължава борбата за "справедливост".
17
В стила на най-мракобесните ДС времена, другарите от сайта на малкия сuн на комуняги и пeдaтeли се опитват да публикуват, фалшиви новини с цел да се посмеят на акъла на герберAските говеда и не само се опитват, но го и правят. Би трябвало да има някакъв орган в ЕС, който да съди такива сайтове и да ги затваря, а coбtтвениците им да бъдат глобявани за огромни суми.
18
Ей, ПИК-ове, знаех, че не Ви достига сиво вещество и правна култура, ама чак толкова и аз не очаквах! Ограмотете се бе Пик-ове!
19
Браво на Йончева, най-накрая усилията и да изхвърли Нинова на бунището ще се увенчаят с оспех.
20
До №: 17. И да ги ЕВАТ! Ама много да ги ЕВАТ!
21
напъни на тук в сайта както винаги на една шепа осиротялите гладни червени въшки тук не хващат дикиш!
22
БСП НАПЪЛНО СИ Я ЗАСЛУЖАВА. КАКА КУРИ Е НЕВМЕНЯЕМА И НЕСМЕНЯЕМА ДЕБИЛКА! ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА - СТАРА ПРЕДСЕДАТЕЛКА. НЕКАКВИ ЛЕЛКИ СЕ ГЛАСЯТ - ДОРА ЯНКОВА, МАЯ КОСТИНБРОДСКА, АМА СА ОЩЕ ПО-КУХИ ЛЕЙКИ. ЩОТО МЪЖЕ В БСП НЯМА, САМО ДЖЕНДЪРИ И ПИЯНКИ.
23
Два големи червени бацила които се опитват да се и-зсерат в сайта но се н-асраха пак в червените си килоти!
24
Този който е написал горната статия е обикновен простак. КС не се занимава с решенията на граждански сдружения, партии и организации на граждани. Тези образувания си имат вътрешни правилници, устави и т.н. Тук е проявена абсолютна неграмотност след като се прави сравнение между народен представител и председател на политическа партия. Виждам по коментарите , че много питеци са се хванали на тази простотия. Някои от тях със сигурност са си удряли гъзовете в тавана от радост. Това за питеците е нормално. Тъй като авторът на публикацията е неизвестен, най добре е да eбeтe Heдялко и да продължавата напред.
25
Ха ха, ха, ама идиотчета от платенопоръчковото, наведена сайтче-кенефче ПИК, какво общо има устава и решенията на една партия с практиката на Народното събрание и съвсем правилно в коментар 24 Конституционен съдия ви каза какво най-добре е да направите с бузестото, бургаско "мъжкарче",сайбийчето на сайтчето-кенефче ПИК! Действайте и ако може и някаква снимчица да видим, ще е интересно!
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Царя ни вкара в Евросъюза... После намер Бойко... БСП е на нивото отпреди 2 рата Световна война...
29
Другаря Макс Вълчев да се подписва с духовното си име - Пенчо Кубадински! Другари, уважавайте историята на партията!
30
KAKA - NA PARTIYATA MAMATA EVA ...AIDE , KAKO PAK NA SPA I PRAVO , KAKO , U DOMA
31
Най просташкият сайт е пик но по големи от тях са подлогите на управляващите. Нали знаете какво е подлога и за какво се използва то става за всяко дупе
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24831
архив

Седят двама рибари на брега на морето. Единият измъква русалка и дълго я разглежда. След това я хвърля обратно в морето. - Защо? - пита го другият. - А как? - отвръща колегата му.

няма нови новини
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
сега
2638
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и министрите спешно променят НПК на извънредно заседание. Премиерът хвърли ръкавица на БСП за партийните субсидии (ОБНОВЕНА)
x
АСТРОЛОГ: Днес е ден за любов, нежност, доброта и разбиране
x