ЧЕРВЕН АПОКАЛИПСИС! Корнелия Нинова като Майка Тереза - спасила БСП от разруха: Преглътнах си егото

Политика

ЧЕРВЕН АПОКАЛИПСИС! Корнелия Нинова като Майка Тереза - спасила БСП от разруха: Преглътнах си егото

54881
на 17.06.2019
ЧЕРВЕН АПОКАЛИПСИС! Корнелия Нинова като Майка Тереза - спасила БСП от разруха: Преглътнах си егото
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

По две причини я оттеглих. Когато я подавах смятах, че така е морално. В БСП имаме остри спорове, дадох исзход да се разрешат тези спорове. Какво ме накара да постъпя вчера? Първата причина е, че започна търговията за БСП. Виждах как с дни всичко се разсипва. Не, не, не, ако искате смятайте ме за наивна и идеалист, но не очаквах да е в такива размери. Втората причина е реакцията на членовете и симпатизантите на партията. Моето впечатление беше, че партията е в ступор. Това каза по Би Ти Ви председателката на БСП Корнелия Нинова след цирка, който сътвори на конгреса на социалистите, след като оттегли оставката си.

препоръчано

"Членове и цели организации започнаха да връщат партийни книжки", описа уж червения апокалипсис вкопчилата се във властта на "Позитано" 20 Нинова.

"Дадох си сметка, че всичко, което сме градили три години, е пред разпад. Не предполагах, че моята оставка може да предизвика това и да отидем на местните избори разбити", продължи тя. 

"Нахлуха бизнес интереси в партията. Преглътнах си егото, за първи път правя едно и казвам едно, но правя друго. Ще поема и тази отговорност", шокира Нинова.

"Без усилия да обикалям страната и да говоря със структурите, опозицията получи своя отговор", с видимо задоволство отчете тя уж успеха от решението си да оттегли оставката, която подаде след погрома на изборите за европарламента.

"Нищо не се променило в представата ми за морал и достойнство. Сега ми се наложи първият да поеме отговорността и да минимиза щетите. Опозицията не пожела да играе честно", разви тя мантрата си за вътрешната опозиция.

"Обещах на делегатите да ги пазя. Например, единият случай - делегат, който има кредит в банка, е бил извикан и му е казано, че ще има проблеми с кредита. Имаше натиск върху хората. Три години труд, всичко ще преглътна, но няма да позволя да превземат БСП и да я унищожат. Над 50 структури бяха реагирали, че не приемат оставката ми", отново разви тезата за бизнес интересите към нейния пост.

"Ако вчера тези телевизионни смелчаци бяха излезли пред конгреса и да ги кажат тези неща, те громят по телевизиите. Айде стани пред нашия орган. Изнизаха се тихомълком. Ми елате на терена", коментира със злъчна ярост мнението на Атанас Мерджанов, който преди дни заяви, че партията се управлява еднолично.

"Това е негова позиция. От покана ми към него да стане прездинет, отношенията ни с него са непроменени", коментира президента Румен Радев, който свали маската си на надпартиен държавен глава, като я поздрави за оттеглената си оставка.

"Ми сложни са", отговори на въпрос какви са й отношенията със Сергей Станишев.

"Партийната субсидия трябва да се намали, но не бива да е 1 лв. Това ще означава диктатура на една партия", скочи да брани партийните субсидии Корнелия Нинова. "Миналата седмица помолих да проверят колегите, мисля, че имаме 300-400 хиляди лева в сметка, това е остатъка след изборната кампания. Три седмици беше изпълнено всичко с кал", каза с какви пари в момента разполагат социалистите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК