ЧЕРВЕН ВОТ: Социалист разкри хитрите врътки на Корнелия Нинова за изборите в БСП - ето как се бетонира начело на левицата

Политика

ЧЕРВЕН ВОТ: Социалист разкри хитрите врътки на Корнелия Нинова за изборите в БСП - ето как се бетонира начело на левицата

137582
на 07.01.2020
ЧЕРВЕН ВОТ: Социалист разкри хитрите врътки на Корнелия Нинова за изборите в БСП - ето как се бетонира начело на левицата
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

С хитри врътки се готви да спечели безапелационно вътрешния вот за лидер на БСП Корнелия Нинова.

препоръчано

След като в мандата си червената шефка със синьо приватизаторско минало обсеби тотално всички архиви на партията, благодарение на новоназначения от нея апарат на "Позитано" 20, сега тя единствена владее списъците с членове на столетницата, както ПИК съобщи.

Именно така ще изфабрикува, какъвто си иска резултат на вота в БСП, за да се бетонира като лидер. А с изборите в левицата са свързани и напъните й да си прави пиар с водната криза в Перник, от която изобщо не се интересуваше цели три месеца. Вчера обаче тя получи звучни шамари от кмета на града Станислав Владимиров и главния прокурор Иван Гешев, заради опитите да трупа дивиденти с бедствието.

Заради изборите в партията изневиделица започнали да се появяват и "мъртви души", чрез които Нинова ще получи повече гласове от съперниците си, разкрива социалистът Цветан Фиков от столичната организация на БСП, видя ПИК. Ето какво разбулва още той:

"Според правилата за пряк избор на председател на БСП, трябва да са гласували 50+1% от членският състав на партията, за да има легитимен избран председател.

Не е ясно обаче, колко е членският състав на БСП. Според познавачите на партията той варира в различните организации спрямо две условия:

1) членски състав за конгресна квота - тогава списъците набъбват и се пълнят с “мъртви души”, за да може съответната организация да изпрати по-голяма квота делегати.
2) членски състав за членски внос - тогава членовете в организациите рязко намаляват, защото има ниска събираемост на членски внос, и за да могат да излязат сметките за дължимите вноски към централата на БСП.
На практика се оказва, че няма яснота за реалния членски състав! Този факт ще доведе до доста опорочаващи тенденции по време на прекия избор и никой няма да може да определи с точност колко са тези 50+1%, дали са достигнати и има ли избран председател на БСП.

Аз не смятам да се забърквам в подобно гласуване по неясни правила, списъчен състав и опорочена процедура заради липса на ясна картина “колко са членовете на БСП”!

Надявам се, че повечето разумно мислещи, членове ще постъпят така!
В противен случай ставаме съучастници в унищожението на принципите и идеите на БСП!", категоричен е Фиков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 107
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК