Вход
София
Времето в София 0 o C

ЧЕРВЕН РАЗКОЛ: Елена Йончева би шута на Корнелия Нинова - евродепутатката се прегърна със Станишев и опозицията на Нинова

ЧЕРВЕН РАЗКОЛ: Елена Йончева би шута на Корнелия Нинова - евродепутатката се прегърна със Станишев и опозицията на Нинова

на 02.12.2019
348020
66
ЧЕРВЕН РАЗКОЛ: Елена Йончева би шута на Корнелия Нинова - евродепутатката се прегърна със Станишев и опозицията на Нинова
Автор: ПИК
02.12.2019
66
348020

Нов тежък разкол тресе БСП, научи ПИК. Този път драмата се разиграва чак на европейско ниво и лидерката Корнелия Нинова е изгубила ключов представител на столетницата в европарламента - доскорошната й любимка Елена Йончева. 

Новата евродепутатка, станала такава именно благодарение на лидерката, вече й е обърнала гръб и застанала на страната на някогашния си любим - експремиерът и бивш лидер на БСП Сергай Станишев, който е и враг №1 на Нинова. Червената шефка го приема като човекът, който най-силно застрашава стола й в партията и около когото е обединена цялата вътрешна опозиция в столетницата, затова и приела като тежко предателство подновената дружба на Йончева с него - този път по политическа линия. 

Бившата журналистка обаче окончателно й е обърнала гръб и вече смятала досущ като вътрешната опозиция в БСП, че Нинова е вредна за партията. Според отлично запознати, бившата любимка на соцлиделката вече дори и не иска да чуе за нея и с големи крачки навлиза в редиците на ПЕС под протекциите на Сергей Станишев. Причината била до голяма степен и в отношението към Корнелия Нинова, което имало в европейските среди и не било никак положително. Лидерката на БСП не се ползвала с никакви контакти и реално или никой не знаел за нея, или не я приемали радушно, което преобърнало отношението на Йончева към нея. 

Иначе до вчера двете близки съратнички в борбата срещу властта и Борисов, вече не можели да стоят една до друга, а и не се отдавал такъв шанс, тъй като Йончева бягала от Нинова като дявол от тамян. Първа за разрива в отношенията открито заговори соцлидерката, която обяви, че не вижда никакъв резултат от работата на подопечната й,за която хвърли не само много средства, но и заложи главата си като лидер на партията, за да изпрати евродепутат.

За благодарност Йончева реши отново да се прегърне с най-големия враг на Нинова - Сергей Станишев. А двамата дори й отправиха публично послание, като вече не крият близките си приятелски отношения, дадоха съвместно интервю, за да демонстрират новото разпределение на силите в БСП. В думите им прозираше посланието, че е време лидерката на БСП да подаде оставка и да напусне управлението на партията, което според тях не водело до нищо добро.  

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17950
архив

Майката пита Иванчо:
- Защо не си играеш с Петьо? 
- А ти би ли си играла с някой, който лъже, бие и псува?
- Не! 
- Виждаш ли! И Петьо не иска.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов приветства новите мерки срещу коронавируса, но има забележки: Детските площадки и басейните са опасни, БСП масово не носят маски в залата (ОБНОВЕНА)
x
Според мъжете има четири типа жени, вижте към кой от тях принадлежите
x