Черната кутия на падналия самолет край Граф Игнатиево ще бъде разчетена в чужбина

Животът днес

Черната кутия на падналия самолет край Граф Игнатиево ще бъде разчетена в чужбина

18336
на 18.09.2024
Черната кутия на падналия самолет край Граф Игнатиево ще бъде разчетена в чужбина
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Черната кутия на катастрофиралия край авиобаза "Граф Игнатиево" самолет няма да бъде разчетена в България, обявиха от Военно-окръжната прокуратура.

препоръчано

В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39.

Преди 2 години след катастрофата с МИГ-29 в Черно море, когато загина майор Валентин Терзиев, отново черната кутия беше изпратена за разчитане на производителя в Русия.

По-рано през деня със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов посмъртно бяха повишени във военно звание двамата офицери, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг на 13 септември.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба "Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение "Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание "подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в служба "Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка“ на отделение "Летателно-тактическа подготовка“ във военно формирование 52090 – Долна Митрополия, е повишен във военно звание "капитан“.

Двамата загинаха в петък, 13 септември, по време на тренировъчен полет с учебно-боен самолет L-39 ZA, част от авиошоу в авиобазата по повод 20 години от приемането на България в НАТО и по време на деня, в който президентът Румен Радев посети базата за генералната репетиция.

Във вторник от военната прокуратура в Пловдив съобщиха, че събраните до момента данни показват, че майор Петко Димитров е пилотирал самолета в момента на катастрофата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 110
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК