Черна гора замразява недвижими имоти на руснаци

СВЕТЪТ ДНЕС

Черна гора замразява недвижими имоти на руснаци

6323
на 28.07.2022
Черна гора замразява недвижими имоти на руснаци
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Черна гора започна да замразява недвижими имоти, собственост на руски граждани. Съответният документ беше публикуван на уебсайта на кабинета на министрите на републиката, съобщава ТАСС.

препоръчано

На 10 юни министърът на вътрешните работи на Черна гора Филип Аджич съобщи, че в страната ще бъдат замразени 44 недвижими имоти, собственост на руски граждани. Това ще стане в рамките на спазването на режима на санкции, наложени срещу Руската федерация във връзка със спецоперацията в Украйна.

Според експерти руските граждани и компании са инвестирали повече от 129 милиона евро в икономиката на Черна гора през миналата година, включително 49,46 милиона евро са инвестирани в недвижими имоти, които руснаците са закупили на територията на републиката.

Руският посланик в Подгорица Владислав Масленников припомни, че Русия е най-големият инвеститор в икономиката на Черна гора през последните 15 години. За 15 години руските инвеститори са вложили най-малко 1,5 милиарда евро в тази страна, тоест средно по 100 милиона евро годишно. Според дипломата руските инвестиции в икономиката на балканската държава надвишават планираните инвестиции на Европейския съюз, тъй като европейският инвестиционен план за Западните Балкани от 2021 до 2027 г. предвижда не повече от 600 милиона евро за Черна гора.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК