ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти: 2 кг филе от кефал 700 г стар лук 700 г червени домати 5 червени чушки (капия) 150 мл олио 250 мл бяло вино 150 г маслини без костилки 3 лимона 5 стръка девесил 1 връзка магданоз 3 стръка целина 12 зърна черен пипер сол Начин на приготвяне: Кефалът се почиства и обезкостява. Бланшира се за 5 минути в кипяща подсолена и подкислена вода. Отстранява се кожата и се нарязва на филета. Лукът се нарязва на полумесеци, чушките - на ивици, доматите, предварително обелени - на ситно, а лимоните без кората - на кръгчета. Нарязват се на ситно девесилът, магданозът и целината. Нареждат се в глинено гърне - ред зеленчуци, ред риба, полива се с олио, нареждат се кръгчета лимон и ред маслини. Поръсва се с подправките. Повтаря се действието, докато свърши рибата. Най-горният ред е от подправки. Налива се виното, гърлото се покрива плътно с лист алуминиево фолио, и се слага капакът на гърнето. Гърнето се поставя в студена фурна и се включва да се подгрява на максимум за 35 минути. След това температурата се намалява на 125 градуса и се готви за около 2 часа.