ЧЕРНО НА БЯЛО: Финансовият министър изобличи Джевдет Чакъров в лъжи

Акценти

ЧЕРНО НА БЯЛО: Финансовият министър изобличи Джевдет Чакъров в лъжи

198321
на 29.07.2024
ЧЕРНО НА БЯЛО: Финансовият министър изобличи Джевдет Чакъров в лъжи
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Служебният министър на финансите и вицепремиер Людмила Петкова разобличи манипулациите на Джевдет Чакъров.

препоръчано

От ведомството разпространиха официално съобщение до медиите във връзка с изявление на Чакъров за оказван натиск върху народни представители от ДПС, както и за думите му, че е изпратил писмо до министъра на финансите с въпроси дали е имало организирана среща с НАП и КОНПИ. 

Според Петкова обаче към настоящия момент подобно писмо не е постъпвало в деловодството на Министерството на финансите.

"Категорично се противопоставям на манипулативните твърдения на г-н Чакъров за участието ми в задкулисни политически договорки, внушаващи съмнения в обществото за "злоупотреба с власт и служебно положение", както и за политическа зависимост на институциите. 

Представената пред медиите от г-н Чакъров невярна информация с недоказан източник, уронва не само доброто ми име и репутация, но и престижа на държавните институции и на служителите, които работят в тях, както и на Република България като цяло.

Недопустимо е политик и народен представител, положил клетва в Народното събрание "да спазва Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа", да подкопава устоите на държавността и на правовата държава, създавайки невярна представа за мен и моите действия, както и за работата на две от най-сериозните и престижни държавни институции в страната.

С недоказаните си твърдения г-н Чакъров създава усещане в обществеността за неспазване на законите на страната, за незачитане независимостта на институциите и използването им за разчистване на политически сметки, което освен, че не е вярно, руши доверието на обществото в институциите.

Призовавам г-н Чакъров да не залага авторитета на Република България пред европейските и международните ни партньори за постигане на личните си политически амбиции, внушавайки съмнения в безпристрастността и независимостта в работата на българските институции, и за неспазването на един от основните принципи на правовата държава - върховенството на закона.

Репутационната цена, която плаща държавата ни от подобни твърдения, е висока", пише в позицията на министър Петков. 

Припомняме, че в края на миналата седмица председателят на ДПС Делян Пеевски изпрати сигнал до и.ф. Главен прокурор за проверка на твърденията за "масирани проверки", срещи с представители на Министерство на финансите и КПК, от които е получавана информация за действия, насочени срещу изключените от ПГ на ДПС депутати, които бяха изнесени от Джевдет Чакъров на брифинг в НС. 

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК