Четвърт от италианците вярват в конспиративни теории за епидемията от COVID-19

Европа

Четвърт от италианците вярват в конспиративни теории за епидемията от COVID-19

5539
на 24.11.2020
Четвърт от италианците вярват в конспиративни теории за епидемията от COVID-19
Автор:   ПИК

Четвърт от италианците вярват в конспиративни теории за епидемията от КОВИД-19, показва публикувано днес социологическо проучване.

препоръчано

Един от всеки петима италианци вярва, че вирусът е бил създаден в лаборатория и разпространен нарочно, за да се промени глобалното равновесие. Според пет на сто от запитаните вирусът изобщо не съществува, а е използван като претекст за контролиране на хората и икономиката.

Всеки трети мисли, че вирусът е бил създаден от китайците, за да бъдат отслабени другите страни, а 21 процента са на мнение, че зад него стоят мултинационалните интернет компании и целта им е да натрупат състояние от него.

Що се отнася до ваксините, 44 процента биха се ваксинирали без колебание, а 26 на сто - само ако е задължително. Единайсет процента казват, че няма да се ваксинират дори да е задължително, а 19 на сто не могат да вземат решение.
В проучването, направено за телевизия "Ла7", са участвали 800 души.

Италия, първата засегната европейска страна от новия коронавирус през февруари, прехвърли вчера прага от 50 000 починали от общо над 1,4 милиона заразени.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неуспехи за Близнаците, финансови проблеми за Девите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неуспехи за Близнаците, финансови проблеми за Девите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това