Четирима екзекутирани за производство на нелегален алкохол в Иран

Близък изток

Четирима екзекутирани за производство на нелегален алкохол в Иран

9212
преди 5 часа
Четирима екзекутирани за производство на нелегален алкохол в Иран
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Властите в Иран екзекутираха четирима души, осъдени за продажба на нелегален алкохол, от който миналата година се натровили и починали 17 души. Повече от 190 човека, консумирали опасната напитка, пък са били приети в болница.

препоръчано

Смъртната присъда срещу обвиняемите по делото беше изпълнена в централния затвор в Карадж.

След ислямската революция през 1979 г. Техеран забранява производството и консумацията на алкохолни напитки. Оттогава насам продажбите на нелегален алкохол на черния пазар процъфтяват, което води до масови отравяния.

Последният случай, за който съобщават иранските медии, е довел до смъртта на около 40 души в Северен Иран, предава БГНЕС.

Единствено на признатите християнски малцинства в Иран, като например арменската общност в страната, е разрешено да произвеждат и консумират алкохол, но дискретно и само у дома.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ осветлява нови схеми и измами на Терзиев и Бонев: Докога ще гледаме сериала Кметът беглец?! (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ осветлява нови схеми и измами на Терзиев и Бонев: Докога ще гледаме сериала "Кметът беглец"?! (ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК