Чехия и Полша остават съюзници, независимо от управляващите

Европа

Чехия и Полша остават съюзници, независимо от управляващите

4440
на 27.10.2015
Чехия и Полша остават съюзници, независимо от управляващите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Десните в Чехия ликуват след победата на „Право и справедливост“ в Полша, докато по-скоро поразеният премиер Бохуслав Соботка се надява, че „ние и Полша ще останем съюзници“, пише вестник Lidove noviny.

препоръчано

Но връзките в алианса не се формират и разпадат след поредните парламентарни избори. Ако беше така, Чешката република отдавна щеше да е без съюзници. Страната последователно е оглавявана от еврофоба Вацлав Клаус, еврофила Владимир Спидла, Мирек Тополанек посещаваше САЩ по-често от когото и да било друг, а Милош Земан не го приемат никъде, освен в Москва и Пекин.

Чешката външна политика се люлее между двете крайности, а и чешкият премиер винаги прави първото си посещение в Братислава, независимо дали там управлява лудия Владимир Мециар, либерала Микулаш Дзуринда с Ивета Радичова или социалиста Роберт Фицо.

Защо чешките отношения с поляците трябва да се променят след всяко гласуване в Полша? Най-странното в цялата история е, че консервативната партия „Право и справедливост“ са евроскептици, чешките леви са големи поддръжници на ЕС, но и двете партии имат напълно еднаква позиция по основния проблем на днешния ден – кризата с мигрантите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК