Чешкото контраразузнаване разби руски хакери

ЕС

Чешкото контраразузнаване разби руски хакери

7747
на 20.03.2019
Чешкото контраразузнаване разби руски хакери
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Чешкото военно контраразузнаване обяви, че руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) е използвало две фирми в Прага за осъществяване на хакерски атаки.

"Компаниите под прикритието на търговия с компютри, аксесоари и технологии са извършавали нападения срещу сайтове на институции в Прага. При операцията бяха иззети доказателства за хакерски атаки. Част от оборудването е било внасяно в Чехия и по дипломатически канали", съобщи говорителят на службата за сигурност Ондржей Кундра.

Представителят на контраразузнаването посочи още, че при операцията са били задържани осем души. "Част от тях са граждани на Руската федерация, а друга - на нашата страна, но родени в Русия и получили паспорти на Чешката Република. Ръководството на групата се е осъществявало от Москва и Санкт Петербург", допълни той.

Чешкото външно министерство стана жертва на хакерска атака през 2017 г. Тогава бяха разбити електронните пощи на много служители на дипломатическата централа на европейската държава. "Мога да заявя с вероятност от 99%, че разбитата група стои зад нападението", посочи още Кундра.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК