Чистят старите трошки от улиците в Перник

Региони

Чистят старите трошки от улиците в Перник

2239
на 11.06.2021
Чистят старите трошки от улиците в Перник
Автор:   ПИК

Още 98 излезли от употреба моторни превозни средства бяха маркирани от Общинския инспекторат в Перник. Автомобилите, които заемат местата за паркиране, но не се използват, ще бъдат премахнати принудително, ако собствениците им не го направят доброволно в установения от закона срок.

препоръчано

От началото на годината вече са маркирани над 340 автомобила на територията на града и част от селата. Част от тях бяха преместени от техните собственици.

Новите промени в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства вече влязоха в сила.

Според документа излязло от употреба МПС вече се счита за отпадък, когато автомобилът се намира в имот общинска или държавна собственост за повече от три месеца след прекратяване на регистрацията. Ако знакът за технически преглед не е подновен повече от три месеца след изтичането му и МПС-то се намира върху имот държавна или общинска собственост, то също се третира като отпадък и се маркира за премахване.

Досега срокът, след който автомобилът можеше да се премахне принудително, беше две години.

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 160
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това