Член на МОК потвърди, че Олимпиадата ще бъде отложена

Други спортове

Член на МОК потвърди, че Олимпиадата ще бъде отложена

7095
на 24.03.2020
Член на МОК потвърди, че Олимпиадата ще бъде отложена
Автор:   ПИК

Членът на Международния олимпийски комитет (МОК) Дик Паунд хвърли повече светлина върху плановете за организация и провеждането на Олимпийските игри. В интервю за USA Today, цитирано от „Спортал”, Паунд потвърди, че Игрите в Токио ще бъдат отложени за догодина заради пандемията от коронавирус.

препоръчано

"На база на информацията, която има МОК, отлагането на Олимпиадата вече е сигурно. Конкретните детайли още не са уточнени, но Игрите със сигурност няма да започнат на 24 юли, това е ясно", каза Паунд.

Президентът на МОК Томас Бах заяви в неделя, че има нужда от няколко седмици, за да вземе окончателно решение. Но Дик Паунд е убеден, че това ще се случи по-скоро.

Говорителят на МОК Марк Адам пък коментира, че е право на всеки член на Комитета да тълкува по свой начин отвореното писмо на Бах до спортистите във връзка с разпространението на коронавируса и несигурността около провеждането на Олимпийските игри.

 

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това