Човек загина, а други 8 са ранени след срутване на къща в Истанбул

Балкани

Човек загина, а други 8 са ранени след срутване на къща в Истанбул

12266
на 02.06.2024
Човек загина, а други 8 са ранени след срутване на къща в Истанбул
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Човек загина, а други 8 бяха ранени след срутване на жилищна сграда в Истанбул, съобщи „Ал Арабия Нюз“.

препоръчано

Телевизионни кадри показаха как пожарникари преместват с ръце отломки от сплесканата пететажна сграда в Кучукчекмедже, в европейската част на града.

Първоначално от отломките са извадени 7 души, включително двама, които са тежко ранени. По-късно властите съобщиха, че е спасен още един ранен човек и е намерено едно тяло.

Причината за срутването не беше изяснена веднага, но нямаше признаци за експлозия или сеизмична активност. Само последните два етажа са били използвани за жилища, а останалата част от сградата е била заета от предприятия.

Снимки от камера от другата страна на улицата показаха, че пътниците, чакащи да се качат в обществен микробус по време на срутването, едва са избегнали да бъдат ударени от падащите отломки.

Миналата година при земетресението с магнитуд 7,8 по Рихтер, което засегна части от Южна Турция и съседна Сирия, загинаха повече от 59 000 души. Бедствието подчерта лошото прилагане на строителните разпоредби в Турция. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 103
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК