Човек на Радев начерта ВЪЗМОЖНАТА ФОРМУЛА, по която Борисов и Пеевски ще сглобят ново правителство

Акценти

Човек на Радев начерта ВЪЗМОЖНАТА ФОРМУЛА, по която Борисов и Пеевски ще сглобят ново правителство

191658
на 21.06.2024
Човек на Радев начерта ВЪЗМОЖНАТА ФОРМУЛА, по която Борисов и Пеевски ще сглобят ново правителство
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият говорител на правителството на Гълъб Донев разкри формулата, по която ще бъде сглобено ново правителство.

препоръчано

Според лидера на първата политическа сила ГЕРБ-СДС, Бойко Борисов, кабинет може да има само и единствено с първия мандат.

 "Какво казва Борисов няма значение, защото той след два дни ще каже друго. Борисов е феномен. Той доказа, че няма невъзможни неща. Той е човекът, за който всички казваме, че е спечелил изборите, но той всъщност е загубил. Защота има 100 хил. гласа по-малко и депутат по-малко. Отговорността за това правителство и управлението пада на него. Той е в сложна ситуация, хем може да управлява, но хем не може да управлява много-много, защото възможностите са силно ограничени. Това че имаш най-голямата група не ти дава възможността като одобрение и подкрепа от обществото, нито математическата формула за управление", заяви Кутев пред бТВ.

Според него ще имаме правителство. "Не вярвам, че ГЕРБ ще изпуснат мандата, не знам как, но ще го реализират. Аз не вярвах, че ще се разглоби сглобката. А тя се разглоби заради това, защото Борисов и Пеевски си дадоха сметка, че могат да минат през един избори, да ги спечелят и да елиминират ППДБ. Ако не им стигат 5-6 депутати, с възможностите на Пеевски мисля, че те ще се намерят...", заяви многозначително Кутев.

"Формули има колкото си искаме - и експертно, и партийно правителство. Някой трябва да вземе тази държава да я управлява като хората. За съжаление най-близко до това е Делян Пеевски в момента", добави той.

Кутев коментира и избора на Рая Назарян за председател на парламента.

"В момента целия този скандал около избирането на председателя ми изглеждат пресилени, като форма на политическа истерия. Не мисля, че има проблем с това, че някой е подкрепил някого. В парламента се събирах хора, които да определят бъдещето на държавата, работата му е да прави компромиси. Това се случи с избора на Рая Назарян и не виждам проблем в това", заяви още Кутев.

И определи като правилна позицията на ИТН, защото трябва да имаме работещо Народно събрание.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК