ЧОВЕЧНОСТ: Стотици добри хора осигуриха подслон на майка и болната й дъщеря

Животът днес

ЧОВЕЧНОСТ: Стотици добри хора осигуриха подслон на майка и болната й дъщеря

7276
на 16.05.2021
ЧОВЕЧНОСТ: Стотици добри хора осигуриха подслон на майка и болната й дъщеря
Автор:   ПИК

Щастлива развръзка за две жени, останали без подслон. Катюша и нейната болна дъщеря живяха няколко дни под открито небе в столична градинка.

препоръчано

Вили има сериозно заболяване и разчита изцяло на грижите на майка си Катюша. Двете са сами на този свят и оцеляват с 300 лева пенсия. Губят единствения си апартамент преди няколко години.

„32 години, тя не можа да проходи – не може да ходи, не може да говори. Научи се само самичка да се храни - нищо друго сама не може“, споделя пред Би Ти Ви Катюша. 

5 години живели в гараж под наем. Но собственикът, след като прибрал последния наем от 200 лева, решил да ги изгони на улицата. Историята трогна стотици в социалните мрежи и фондация "Майко Мила". Вече е задействана процедура за общинско социално жилище. 

Стотици хора помагат и превеждат пари. Засега сумата надвишава 40 хиляди лева, така че ще има възможност в случай, че се отпусне жилище от кризисния фонд, всъщност да се направи ремонт на жилището.

Майката и дъщерята вече живеят в хостел и с нетърпение очакват да се устроят в малък апартамент с нормални условия за достоен живот.

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това