Чудовищно предизвикателство на Борисов към Румен Радев

АВТОРСКИ НОВИНИ

Чудовищно предизвикателство на Борисов към Румен Радев

572032
на 09.04.2021
Чудовищно предизвикателство на Борисов към Румен Радев

Бойко Борисов се отказа от депутатския си имунитет и заплата, с което отправи послание. Към Радев.

препоръчано

Първо: Не ме е страх, че се заканваш да ме разследваш и арестуваш, ако направиш служебен кабинет. Чист съм пред съвестта си и закона, няма от какво да се притеснявам. Действай. Удариш ли ме, само ще ми изпишеш вежди. Ще ме превърнеш в мъченик на пословичния ти реваншизъм. Ще докажеш, че у теб дреме диктатор от сталински тип.

Второ: Ако си мъж, дай си имунитета и ти! Стиска ли ти?

Ясно е, че Радев трябваше да го направи още миналата година, когато Гешев попита Конституционния съд по казуса. Покрай СРС-тата, в които лъсна, че се сговаря с шефа на ВВС, за да осуетява проверка на КОНПИ. И покрай съмненията за съпричастност към шпионските скандали с Русия.

Ако не бе гузен, президентът щеше превантивно да обяви, че доброволно позволява да бъде разследван.

Не го направи. С това съмненията останаха.

Сега Борисов му дава нов шанс за реципрочност. Прогнозата ми е, че пак ще предпочете да се укрива в сенките на привилегиите и недосегаемостта си.

Както и на безобразно високата за нищоправенето му заплата от близо 15 000 лева.

Какво върши г-н Радев за тези пари, наистина е тайна. Държавна тайна. Която рано или късно ще бъде разсекретена.

Впрочем припомнете ми кой друг действащ политик от новата ни история доброволно се е отказвал от депутатския рахат и съпровождащите го атрибути. Или изобщо се е отказвал от каквато и да е благина, свързана с власт.

Премиерът, освен че предизвика Радев морално, се дистанцира интелектуално от евтиния цирков спектакъл, в какъвто се очертава да се превърне новият български парламент.

Бойко няма място до Бабикян, Мая Манолова, Татяна Дончева, Мика Зайкова, Тошко Африкански и Румен Гечев. Харесва ни или не, той принадлежи вече на историята и учебниците, като най-дълго управлявалия републиката министър-председател.

Сподели:
Бомба x
ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Новите депутати влизат в парламента за клетвата си, посрещнаха ги с протест (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Новите депутати влизат в парламента за клетвата си, посрещнаха ги с протест (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това